Adres Onbekend
KRO-NCRV

Stiekeme liefde Marijke Abrahams

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Stiekeme liefde Marijke Abrahams

“Hij wil haar nog een keer spreken!”

We vinden een nummer van een Peter Abrahams. Zou dit Marijkes broer zijn? Als we opbellen krijgen we gelijk een schoonzus van Marijke aan de lijn, die Jos' hele verhaal herkent. Marijke is onwijs enthousiast en komt speciaal voor Jos aan de lijn. "Haaaa Jos, hier ben ik hoor! Als ik het verhaal zo hoor, was ik nog gekker op jou dan jij op mij, haha!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal en het eerste gesprek tussen de twee oude liefdes.

Het verhaal
Inca krijgt een brief van haar broer Jos uit Amerika met een bijzonder verzoek: of ze op zoek wil gaan naar Marijke Abrahams, de vrouw voor wie hij zestig jaar geleden stiekem gevoelens heeft gehad! Jos leert Marijke kennen in de Haarlemse kunsthandel van zijn vader. Marijke helpt daar met van alles en nog wat om de zaak draaiende te houden en past ook weleens op zijn broertjes en zusjes. Jos heeft een oogje op haar, maar spreekt zijn gevoelens voor Marijke niet uit. En als hij niet veel later naar Amerika vertrekt om daar een leven als muzikant op te bouwen, raken ze elkaar kwijt.

De inmiddels tachtigjarige Jos woont nog steeds in Amerika en kampt met een slechte gezondheid. Via zijn zus doet hij een allerlaatste poging om in contact te komen met Marijke. “Hij wil haar nog een keer spreken!”

Aanknopingspunten:
* Marijke Abrahams
* waarschijnlijk geboren in 1943 of 1944
* komt uit Haarlem
* heeft twee zoons waarvan er eentje waarschijnlijk Peter heet
* ze had een opvallend uiterlijk; veel make-up, mooie kleding, hakken en geblondeerd haar
* vader Abrahams had in schoenmakerij in Haarlem, waarschijnlijk in de Leidse buurt

Marijke Abrahams

Jos zoekt stiekeme liefde Marijke Abrahams (deel 1)

Jos zoekt stiekeme liefde Marijke Abrahams (deel 2)