Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: kinderen van Ger

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: kinderen van Ger

“We wisten van de affaire”

We krijgen bericht van een van de kinderen van Ger van Dam, naar aanleiding van de oproep: “Ger is mijn vader. Het verhaal van de verhouding die hij had via een verfwinkel aan de Javastraat en het kapiteinsuniform is ons bekend. Onze moeder heeft ons dat vroeger verteld.” Daarmee is al veel gezegd. De kinderen van Ger zijn voorzichtig, want na al die jaren ligt de verhouding van toen nog steeds gevoelig: “Wij hebben het geweten, maar voor ons is onze vader een heel fijne man geweest. Wij hebben een goede jeugd gehad en denken daar het liefst goed aan terug.” Ze willen het contact met Jasmijn rustig opbouwen. Jasmijn mag hen mailen en dan willen ze graag al haar vragen beantwoorden.

Het verhaal
Jasmijns moeder Willy loopt weg uit haar ongelukkige huwelijk met Joop Korndörffer. Ze neemt haar kinderen mee en neemt haar intrek in een appartementje op de Javastraat. In een schilderswinkel ontmoet ze de tien jaar jongere Ger. Het is liefde op het eerste gezicht.

Hoewel Ger goed is voor Willy en de kinderen, wordt hij niet door hen geaccepteerd. Vooral de twee oudste jongens spannen tegen hem samen. Als de ruzie met de kinderen escaleert, zet Ger Willy voor het blok: “kies voor mij of voor je kinderen”. Willy kiest voor haar kinderen, maar praat tot haar overlijden over Ger en noemt hem ‘de liefde van haar leven’. Jasmijn en haar zus hebben er spijt van dat ze Ger en Willy uiteen hebben gedreven. Ze willen hem graag hun excuses aanbieden.