Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: Kroegvriendin Carin van Essen

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: Kroegvriendin Carin van Essen

"We hadden een sterke band met elkaar!"

In de uitzending
We worden gebeld door een trouwe luisteraar Marian Peters uit Nijmegen. En zij wil even langsgaan om navraag te doen bij het laatst bekende adres van Carin van Essen. Ze springt voor ons op de fiets om te vragen naar Carin maar helaas niemand weet waar ze is gebleven. Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister het fragment hieronder!

Het verhaal
In haar jonge jaren is Isolde regelmatig te vinden in haar stamcafé 'De Huifkar' in Nijmegen. "We kwamen standaard ieder weekend minstens één keer samen met een hele club vrienden. Soms blader ik door oude foto's en zie ik mijn vriendin Carin van Essen weer. Dan denk ik terug aan die fijne tijd. Niemand weet waar zij is gebleven. Ik heb in de vriendengroep navraag gedaan, maar we zijn allemaal op hetzelfde punt het spoor bijster geraakt. We hebben zulke leuke momenten met Carin beleefd. Ze was een echte levensgenieter, hield van gek doen en een biertje drinken. Als er iets georganiseerd werd, was ze er altijd bij."

De Huifkar ligt vlakbij een dansschool, vandaar dat Isolde daar ook terechtkomt. "Het was een echt bruin café en in de loop der tijd leerde ik Carin daar goed kennen. We mochten van onze ouders pas uitgaan als we op dansles waren geweest. Dat was een soort vereiste, dan wisten ze met wie we omgingen. Maar al snel na de dansles belandde ik in de kroeg! Carin en ik zagen elkaar regelmatig en vierden ook verjaardagen samen. Het was meer dan alleen oppervlakkige cafévriendschap. We zijn zelfs twee keer met de hele vriendengroep op vakantie geweest, inclusief de eigenaars van de kroeg. We hadden echt een sterke band met elkaar. We bezochten Kos en Torremolinos, genoten van het strand en maakten uitstapjes. Ook verbleven we allemaal samen in hetzelfde complex."

"Onze hele vriendengroep komt uit Nijmegen en bijna iedereen is daar gebleven. Maar Carin trouwde op een gegeven moment met een man uit Steenderen en verhuisde daarheen, zonder dat we wisten waarom. Ik weet dat haar huwelijk voorbij is gegaan, maar daarna houdt mijn kennis op. Ik ben zo benieuwd of ze een beetje een leuk leven heeft gekregen. Ze was zo'n gezellige meid, dus dat gun ik haar zo!”

Aanknopingspunten:
* Carin van Essen
* is geboren in oktober rond 1960
* is getrouwd geweest met Arend-Jan in Steenderen
* heeft gewoond in de Antiloopstraat in Nijmegen
* heeft in een schoenenwinkel in Nijmegen gewerkt
* ging in de jaren 80 vaak naar het café 'De Huifkar' in Nijmegen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Kroegvriendin Carin van Essen