Adres Onbekend
KRO-NCRV

studiegenoot Hettie Hermans

foto: Adres onbekendfoto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. studiegenoot Hettie Hermans

“Elke middagpauze gingen we met z’n tweeën naar het strand.”

Tijdens de uitzending
Een bekende van Hettie heeft de radio aanstaan als ze de naam Hettie Hermans voorbij hoort komen. 'Die ken ik!', denkt ze. Hettie meldt zich bij ons en het gaat inderdaad over dezelfde. "Wat Marjet vertelt dat klopt allemaal. Dat ben ik gewoon!". Ze twijfelt dan ook geen moment om naar de studio te komen. "Alle eindeloze wandelingen langs het strand tijdens de schoolpauzes! Zo leuk om je weer te zien!" Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan het fragment hieronder!

Het verhaal
Onze talenten van de Radioschool gaan het land door met de vraag wie jij graag nog eens terug wil zien. Verslaggever Jelle ontmoet Marjet in Alkmaar en zij denkt gelijk aan iemand: Hettie Hermans.

Marjet woont in de jaren 70 dichtbij Hettie Hermans, maar toch leren ze elkaar pas kennen op de opleiding tot arbeidstherapeut. "We kwamen elkaar tegen toen we een jaar of dertig waren. Wij woonden beiden rond de Haarlemmerstraat in Amsterdam, alleen moesten we voor de opleiding naar Noordwijk aan Zee. Ze haalde me op in haar Fiat 600 en zo reden we samen in de ochtend die kant op. Tijdens elke middagpauze gingen we met z’n tweeën naar het strand."

Uiteindelijk gaat Hettie werken op de revalidatie-afdeling van ziekenhuis De Heel in Zaandam. Ook daar komen ze samen, want ze vraagt Marjet om er ook te solliciteren. Ze zijn altijd veel samen, gaan er veel erop uit. Nog steeds schiet Marjet in de lach om oude anekdotes. "Er was een Sinterklaasfeest in het ziekenhuis en ik had als surprise een prachtige fluitketel in gips gegoten. Hettie mocht het voorzichtig uitpakken, maar ze bikkelde dwars door de ketel heen. Dat werd een nieuwe kopen."

Aanknopingspunten:
* Hettie Hermans
* geboren rond 1952
* komt oorspronkelijk uit Etten-Leur
* ze werkte in het ziekenhuis De Heel in Zaandam op de revalidatie-afdeling
* heeft in Amsterdam bij de Haarlemmerstraat gewoond in de jaren 70
* ze is verhuisd naar het noorden/oosten van het land, ergens op het platteland
* haar vader was huisarts
* ze zat vroeger op de kostschool met actrice Sylvia Kristel
* heeft ergotherapie gestudeerd
* is naar Joegoslavië geweest

button arrow
button arrow
foto: Adres onbekend

Hettie Hermans

Reportage Radioschool in de regio