Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend Rinus Albers

foto: Adres onbekendfoto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend Rinus Albers

"Rinus was groot genoeg om het op te lossen!"

Tijdens de uitzending
We krijgen een berichtje van niemand minder dan Rinus! "Wie zoekt mij dan? Ik heb geen buitenechtelijke kinderen hoor, haha!" Gelukkig voor Rinus zoeken wij ook vrienden. Ergens tussen Rotterdam en Barendrecht wordt er een afspraak gemaakt om weer oude herinneringen op te halen!

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Bert en Rinus? Luister dan naar de uitzending van 19 mei!

Het verhaal
Het is 1963 als Bert bevriend raakt met Rinus Albers op dansschool Bonel aan de Rozengracht in Amsterdam. Ze zitten samen op verschillende soorten dansles, zoals Ballroom, de Engelse wals en Rumba. "We dansten veel, maar gingen ook samen naar de bioscoop. Rinus was een jaar jonger dan ik, maar het was een grote jongen. Als we naar 16+ films wilde, dan haalde hij voor ons de kaartjes en zat ik om de hoek op hem te wachten. Maar daarnaast waren we hele nette jongens hoor!"

"Alhoewel... er schiet me net iets te binnen wat je wel kattenkwaad kan noemen, haha! We hebben een keer ruzie gehad met andere jongens op de dansschool en dat leidde toen tot een vechtpartij. Gelukkig liep het goed af, al kwam de politie er wel bij en heb ik enkele uren vastgezeten. Het waren gewoon wat jongens die ons uitdaagden. Maar Rinus was groot genoeg om het op te lossen!"

Aanknopingspunten:
* Rinus Alberts/Albers
* geboren rond 1949, zou jarig zijn rond de zomer
* woonde op de Bikkersgracht in Amsterdam
* was enig kind
* speelde piano
* werkte rond 1963 bij de Heinekenfabriek als bijrijder
* zat op de dansschool Bonel aan de Rozengracht in Amsterdam
* woont nu in Zeeland
* heeft daar een winkel