Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Didi Wieringa

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Didi Wieringa

Helaas leeft Didi niet meer, maar haar stiefdochter komt aan de lijn!

Helaas moeten we Andrea vertellen dat haar vriendin Didi Wieringa niet oud is geworden. In 2015 is ze overleden. Dat horen we van haar stiefdochter, die voor Andrea aan de lijn komt. Beluister de uitzending van 12 december 2021 voor deze ode aan Didi Wieringa.

Het verhaal
Andrea woont tot 1978 in Groningen. Haar laatste baan daar is die als receptioniste bij het Wegenbouwcentrum. In hetzelfde pand zit ook het bedrijf KLIC, waar Didi Wieringa werkt. “Het was een spontane, leuke meid. Het klikte zo goed dat we uiteindelijk vijf jaar vriendinnen zijn geweest!” Andrea en Didi doen veel leuke dingen samen. “We gingen samen uit en hebben ook carnaval gevierd. Ik weet nog dat er toen een luchtbed opgeblazen moest worden, dat ging niet meer zo soepel, haha.”

Nog altijd denkt Andrea vaak aan Didi. “Ik wil heel graag weten hoe het met haar gaat. Ik heb haar heel erg gemist, zeker toen ik samen met mijn toenmalige man net naar Almelo verhuisd was. Didi had het daar heel moeilijk mee, want die had een beetje het gevoel dat ze alleen overbleef. Zij had nog geen partner toen. Dus het was eigenlijk echt 'uit het oog, uit het hart', jammer genoeg. Dat was best wel pijnlijk...”

Aanknopingspunten:
* Didi Wieringa
* waarschijnlijk geboren rond 1949
* kwam uit Uithuizen (Noord-Groningen)
* werkte midden jaren 70 bij het Kabels- en Leidingen Informatie Centrum in Groningen (Stad)
* woonde midden jaren 70 tegenover het stadion van FC Groningen in de Oosterparkwijk

Didi Wieringa