Adres Onbekend
KRO-NCRV

oud-collega Arie Zevenbergen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. oud-collega Arie Zevenbergen

"Oooh wat ben ik hier blij mee! Het is een godsgeschenk!"

Het verhaal van Alfred heeft nogal wat losgemaakt bij hem. Vooral toen hij zijn oud-collega Arie Zevenbergen plotseling aan de lijn had vorige week. Hoe gaat het nu met hem? Je hoort het in de uitzending van 15 mei 2022.

Tijdens de uitzending
Via een andere oud-collega Ton van Nijssel krijgen we een e-mailadres van Arie en hij staat al gauw op onze voicemail. Alfred weet niet wat hij hoort als Arie voor hem aan de lijn hangt: "Oooh wat ben ik hier blij mee! Het is een godsgeschenk!" Beluister deze emotionele ontknoping in de uitzending van 8 mei 2022.

Het verhaal
In 1975 wordt Alfred uitgezonden door Shell naar Miri op Britis Borneo. In Miri hebben Alfred en zijn vrouw een expat-huis van Shell, waar ze naast Arie en zijn vrouw Joke Zevenbergen komen te wonen. Arie werkt net als Alfred bij Shell: "Arie en Joke hebben ons echt veel geholpen. Wij gingen ook samen uit en barbecueden. Wij waren zo’n jong stel dat daar binnenkomt en zij hadden al kinderen, wij niet. Arie was, net als ik toen, een expat. Hij was boekhoudkundig, financieel ingesteld. Hij werkte eerst op hoofdkantoor van Shell in Den Haag.”

Zeer plotseling moeten Alfred en zijn vrouw wegens omstandigheden het land verlaten: “We zijn heel vluchtig vertrokken en we hebben geen afscheid kunnen nemen van Arie en Joke. We hebben ook nooit meer contact gehad met ze. Zij zullen ook wel gedacht hebben… Dat wil ik graag rechtzetten.” Beluister de uitzending van 8 mei 2022 voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten
* Arie en Joke Zevenbergen
* Arie was een expat in 1975 in Miri Sarawak
* hij werkte voor Shell op de financiële afdeling
* hij was boekhoudkundig en financieel ingesteld
* voordat hij naar Miri vertrok werkte hij op het hoofdkantoor van Shell aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag
* hij woonde in die tijd in Zevenhuizen
* de vrouw van Arie heet Joke Zevenbergen
* samen hebben zij in 1975 twee kinderen
* Joke is blond en bleef thuis met de kinderen

Alfred zijn huis in Miri - Plattegrond SHELL Pisasau Area rond 1975 - Alfred op booreiland - Alfred en zijn vrouw