Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: weduwe van neef Wim

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: weduwe van neef Wim

“Ik kom binnenkort langs met mijn kinderen.”

We vinden Saskia in Amsterdam aan een van de bekende grachten. Daar wordt ze snel ingelicht door buren. Wanneer ze hoort dat Jan van Steenis haar zoekt, is ze zeer verrast en ze komt aan de telefoon. Ze stelt voor om haar dochter en zoon mee te nemen naar Lienden om Jan een bezoekje te brengen: “Dan kunnen ze de boerderij nog zien, want die kan ik me nog goed herinneren en daar zijn ook nog mooie verhalen over.” Dat lijkt Jan hartstikke leuk en ze spreken binnenkort af.

Het verhaal
Wim van Mourik is een neef van Jan van Steenis. Hij is een jaar of twaalf geleden overleden en Jan heeft sindsdien geen contact meer gehad met de vrouw van Wim, Saskia Noordzij. “Zij hebben achter Pieter Menten in Blaricum gewoond en vanwege de televisieserie van Menten moest ik ineens weer aan ze denken.”

Jan heeft vroeger veel contact gehad met zijn neef Wim. Wim en Saskia zijn in de Hoge Vuursche getrouwd. Daarna is Jan ook nog een aantal keer op de boerderij in Blaricum geweest. “Ik kreeg elk jaar een kerstkaart met de kinderen erop. Maar op een gegeven moment stopte dat.”

Wim van Mourik is honorair consul geweest in Oeganda. Hij heeft het Slotervaart ziekenhuis geholpen met opbouwen en hij heeft ook nog bij de KLM gewerkt als bedrijfsarts. Jan heeft geen idee waar zijn vrouw Saskia na het overlijden van Wim naar toe is gegaan. “Het lijkt me na al die jaren toch erg leuk om te horen hoe het met haar en de kinderen gaat.”