Adres Onbekend
KRO-NCRV

Familie van Agatha Kooij

foto: Adres ONbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Familie van Agatha Kooij

Ineke staat op de voicemail en laat weten dat Ine haar mag mailen om meer over Agatha Kooij te weten te komen. Maar dat is niet het enige! Ook de achterneef van Agatha laat van zich horen. Hij brengt Ine op de hoogte over de laatste levensjaren van Agatha. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het Verhaal:
Ine kwam in haar jeugd vaak over de vloer bij ‘tante zus’, ook wel Agatha Kooij. Agatha was Ine haar buurvrouw, maar voelde voor Ine meer aan als een pleegmoeder. Door omstandigheden thuis, vond Ine rust bij Agatha en haar man thuis: “Bij tante Zus en oom Steef vond je de veiligheid van een gezin; dat was heel prettig.”

Door een conflict in 1994 verbrak Agatha het contact met Ine. “Dat is nu zeker 35 jaar geleden. Ik heb daar vreselijk veel verdriet van gehad. Ik was helemaal overstuur. En als ik belde zei ze alleen: “Nee, kind, het hoeft niet meer.” Na het conflict hebben Ine en Agatha elkaar niet meer gesproken of gezien.
Toch kan Ine haar gedachten niet loslaten over Agatha: “Het blijft aan me knagen dat ik niet weet hoe het leven van tante Zus verder is gelopen. Ik heb toch nog warme herinneringen aan haar overgehouden.”

Ook blijven er telkens vragen over Agatha door Ines hoofd spoken: “Is ze al overleden? En hoe dan?”

Volgens Ine is er waarschijnlijk één iemand die haar vragen over Agatha kan beantwoorden en dat is Ineke Valkenburg. Ineke kwam net zoals Ine ook vaak in haar jeugd bij Agatha op bezoek. Ineke zal ongeveer 78/80 jaar oud zijn en in de omgeving van Hilversum wonen. “Ineke is getrouwd geweest met een heel knappe Italiaanse man, ene Fabrizio, en samen hadden ze een Italiaans restaurant in Hilversum. Samen kregen ze een zoon: Renato.”

Aanknopingspunten:
* Agatha Rorije-Kooij
* geboren rond 1925, 1926 in Aalsmeer
* na de oorlog, rond 1950, trouwde Agatha met Steven Rorije en verhuisde ze naar de Da Costastraat in Schiedam
* weer later gaat Steven werken op Schiphol en verhuist het echtpaar (geen kinderen) naar de Ophelialaan in Aalsmeer
* wéér later trekt Agatha terug naar haar ouderlijk huis, aan de Hornstraat in Aalsmeer
* iemand die Agatha Kooij goed gekend heeft is Ineke Valkenburg
* ineke Valkenburg moet nu rond de 78/80 jaar zijn en woonde lange tijd in Hilversum. Daar had ze samen met haar Italiaanse echtgenoot Fabrizio een Italiaans restaurant
* samen kregen Ineke en Fabrizio een zoon: Renato


button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ine in de studio

Familie van Agatha Kooij