Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Giovanne zoekt biologische vader Richard

foto: Giovanna
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Giovanne zoekt biologische vader Richard

“Hij heeft nooit geweten dat mijn moeder zwanger was...”

Tijdens de uitzending
De naam Richard Lünnemann valt steeds vaker in de zoektocht naar de biologische vader van Giovanne. Zeker als een jeugdvriend van Richard ons dit vertelt: "Je hoeft niet verder te zoeken, ik weet zeker dat Richard Lünnemann de juiste is." Helaas moet deze vriend ons ook melden dat Richard inmiddels overleden is... Wel weten we dat deze Richard een zoon heeft en tenminste een broer en een zus.

Een paar weken later reageert de schoonzus van Richard, Betty Lünnemann! We brengen Giovanne en Betty in contact met elkaar en er komt een DNA-test met Sjaak, de broer van Richard, dat is spannend, zou het..? Beluister de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Giovanne groeit op in Rotterdam en voelt al op jonge leeftijd dat er iets niet klopt: “Vrienden van mijn moeder hebben een keer hun mond voorbijgepraat over dat mijn vader niet mijn vader zou zijn en daarna mocht ik nooit meer bij hen over de vloer komen. Dat vond ik opvallend.” Hoewel Giovanne jarenlang denkt dat ze een Italiaanse vader heeft, wordt dat vermoeden ontkracht door een DNA-test in 2020: “Daarna heeft mijn moeder de naam van mijn biologische vader voor het eerst laten vallen: Richard. Hij blijkt niet Italiaans te zijn, maar Indonesisch...”

Moeder Mathilde de Legé ontmoet deze Richard in 1962 bij het Holbijn Huis in Rotterdam, een chic restaurant met livemuziek: “Het was een nette man uit Den Haag met een Indonesisch uiterlijk. Altijd strak in pak en met een mooie auto. Het contact met Richard werd steeds intiemer en romantischer. Totdat hij na vijf weken bekende dat hij zichzelf had beloofd aan de dochter van iemand bij het consulaat of de ambassade. Ze hebben afscheid genomen, maar mijn moeder bleek zwanger. Dat heeft Richard nooit geweten...”

Met deze zoektocht hoopt Giovanne een leegte in haar leven op te vullen: “Ik heb bijna geen familie en mijn ontbrekende vader geeft een zwart gat. Ik denk dat het opvullen daarvan meer met me zal doen dan dat ik kan voorzien. Maar je weet het pas als je het ervaart...”

Anderhalf jaar later blijft de naam Richard Lünnemann nog steeds vallen. Het verhaal van de beste vriend van deze Richard en Giovanne komen redelijk overeen, zou hij...? Luister naar de uitzending van 29 oktober 2023 voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten:
* Richard (achternaam onbekend)
* geboren rond 1934
* woonde in augustus / september 1962 in Den Haag
* hij is (half-)Indonesisch
* was 'lief, slank en lang'
* zag er altijd goed verzorgd uit, droeg een net pak en reed in een mooie grote auto
* was in 1962 regelmatig in het Holbijn Huis in Rotterdam, een chic restaurant met livemuziek
* Richard heeft een kortstondige relatie gehad met de Rotterdamse Mathilde de Legé
* zij is geboren in 1940
* uit deze relatie is dochter Giovanne geboren in juni 1963 (Richard heeft dit nooit geweten)
* Richard zou gaan trouwen met de dochter van een man die werkzaam was in een consulaat of ambassade
* mogelijk werkte Richard en/of zijn vader daar ook
* Richard en Mathilde zagen elkaar voor het laatst aan de Heemraadsingel in Rotterdam
* we zoeken ook mensen die Mathilde gekend hebben en meer weten over haar relatie met deze Richard

Mathilde de Legé

Giovanne zoekt vader Richard

Richard Lunnemann

Betty Lunnemann