Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfzus Selena Güzel

  1. Nieuwschevron right
  2. halfzus Selena Güzel

“We willen haar laten weten dat ze niet alleen is.”

Sam ontmoette in de studio Hamid, dit is een andere halfbroer van Selena. Beluister onderstaande fragmenten om te luisteren hoe Selena uiteindelijk gevonden werd!

Het verhaal
Sam Sanders weet pas sinds kort dat hij een halfzus moet hebben. Hij weet alleen dat zijn halfzus Selena Güzel heet en dat ze ergens in de buurt van Lelystad moet wonen. Deze informatie heeft hij kort geleden gekregen van zijn vader Aziz Güzel. Met zijn vader heeft Sam pas recentelijk contact: “Ik heb mijn vader nooit gekend. Hij woont in Turkije met zijn gezin en ik ben bij mijn moeder opgegroeid. Mijn vader begint mij steeds meer te vertellen sinds we contact hebben en zo kwamen we op mijn halfzus Selena Güzel.”


Het verhaal is dat Sam en Selena dezelfde vader hebben. Hun vader Aziz Güzel heeft rond de jaren 90 eerst een relatie met de Nederlandse Linda Christian uit Lelystad. Aziz en Linda zijn waarschijnlijk een paar jaar samen, waarna Selena wordt geboren, maar Aziz verlaat uiteindelijk het gezin. Hetzelfde gebeurt, wanneer Aziz tegen Gea Sanders, de moeder van Sam, aanloopt. Ook met haar begint hij een relatie, maar nadat Sam is geboren gaat Aziz terug naar Turkije.

Sam en Selena groeien dus allebei op zonder hun vader en zonder elkaar. Misschien weet Selena zelfs geen eens van het bestaan van Sam. Haar jeugd schijnt moeilijk te zijn gelopen: “Ik heb gehoord dat haar moeder al in 1997 is overleden. Toen was Selena nog maar een paar jaar oud, dus ze zal waarschijnlijk bij een ander gezin zijn opgegroeid.” Ook hoort Sam dat Selena als kind een ongeluk zou hebben gehad met heet water. Ze zou dus verbrand kunnen zijn op haar lichaam. Misschien dat mensen haar daaraan herkennen.

Sam is vastberaden om zijn oudere halfzus te vinden: “Ik denk dat mijn zus een moeilijk leven heeft gehad en ik zou er graag voor haar willen zijn. Ze moet weten dat ze niet alleen is.”

aanknopingspunten:
* Selena Güzel
* geboren tussen 1990 en 1993 in Lelystad
* haar vader is de Turkse Aziz Güzel
* haar moeder is Linda Christian (naam en spelling niet zeker)
* Selena groeit waarschijnlijk de eerste jaren op bij haar moeder in Lelystad
* haar moeder is overleden in 1997
* mogelijk is Selena naar een pleeggezin gegaan of geadopteerd
* ze is als jong meisje verbrand door heet water