Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Huib de Haan

  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Huib de Haan

Huib laat een boodschap achter voor Corine!

Tipgever Wim Lenting reist speciaal voor ons af naar het Mariniersmuseum in Rotterdam om het hele archief uit te pluizen op zoek naar die ene Huib de Haan. Aan het eind van de uitzending krijgen wel een veelbelovende tip binnen dat de goede Huib in Bergum (Friesland) zou moeten wonen. Wordt vervolgd dus... Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal. In de uitzending van 2 februari 2020 hoor je het vervolg op deze liefdeszoektocht!. We vinden Huib en hij laat een boodschap achter voor Corine.

Het verhaal
Corine is eind jaren 50 verloofd met haar eerste grote liefde: Huib de Haan. Een marinier uit de buurt van Rotterdam: “Hij was ontzettend knap! Echt een filmster met van die blonde krullen in een marinepak. Een soort Brad Pitt van nu. Hij was ook heel serieus en ambitieus. Goed geschoold ook. En lief.” Hoewel de twee een aantal jaren een fijne relatie hebben, blijft vooral de afloop bij. Ondanks zijn goede looks, weet deze filmster Corine’s aandacht namelijk niet vast te houden. Op een zeker moment komt hij als verrassing eerder thuis met verlof van de marine. Ze zijn dan al verloofd. Corine’s moeder doet de deur open en staat met haar mond vol tanden. Want wat blijkt? Tijdens Huibs zeetocht is Corine niet alleen verliefd geworden op een ander, ze is ook direct met hem getrouwd! “Mijn moeder voelde zich er zo rot over. Zij moest hem het slechte nieuws brengen. Hij stond aan de grond genageld. Het heeft hem zo veel pijn gedaan. Als je zoveel van iemand houdt en die blijkt opeens met een ander getrouwd te zijn als je terugkomt... Dat is natuurlijk een emotionele mokerslag.”

Niet alleen Huib heeft het moeilijk met Corine’s keuze, ook haar ouders zijn er niet blij mee: “Ik heb regelmatig tranen bij mijn ouders over de wangen zien lopen. Vooral omdat mijn leven daarna niet altijd makkelijk is geweest, terwijl ik het met Huib zo fijn had. Zij strooiden niet gauw met complimenten, maar over hem waren ze erg lovend.” Van haar keuze heeft Corine dan ook tot op de dag van vandaag spijt gehad. Uiteindelijk gaat ze weg bij haar man en hertrouwt ze met een ander: “Met hem ben ik gelukkig hoor, maar je eerste liefde vergeet je niet!” Corine is inmiddels tachtig en heeft al een keer borstkanker overleeft: “De dood komt steeds dichterbij. Mijn laatste wens is om die lieve Huib terug te vinden. Ik heb zo ontzettend veel spijt van hoe ik dat destijds heb aangepakt. Ik heb de haren uit mijn hoofd getrokken, zoveel spijt had ik ervan. Dat verlangen om hem te zien is héél sterk. Ik vraag al jaren aan mijn zus of ze me niet kan helpen om hem te vinden. Haar lukt het niet, dus alle hoop is nu op jullie gevestigd...”

Aanknopingspunten:
* Huib de Haan
* geboren op 1 juli 1940
* komt uit de buurt van Rotterdam
* zat daar ook op de Marine Zeevaartschool
* had een aantal broers
* Huib heeft ook in de kost gezeten in Hoograven in Utrecht
* hij is later iets in het onderwijs gaan doen
* had blonde krullen en was een knappe jongen

Corine Donselaar zoekt eerste liefde Huib de Haan Deel 1

Corine Donselaar zoekt eerste liefde Huib de Haan Deel 2

Corine Donselaar zoekt eerst liefde Huib de Haan Deel 3