Adres Onbekend
KRO-NCRV

Mensen uit mijn moeders dagboek

  1. Nieuwschevron right
  2. Mensen uit mijn moeders dagboek

Naar Cor Willenberg óf Wittenberg kijken we nog uit!

We vinden Killy Wilhels en Bertus Verkerk! Twee van de drie personen uit het dagboek van Margriets moeder: "Binnenkort ga ik de vrienden van m'n moeder ontmoeten!" Naar Cor Willenberg óf Wittenberg kijken we nog uit. Beluister hieronder de fragmenten uit de uitzending terug voor het hele verhaal.

Het verhaal
Margriet voelt bij het graf van haar moeder Ann Postema voor het eerst echt verbinding met haar moeder, die ze nooit heeft gekend. Ze is na haar geboorte namelijk meteen ter adoptie afgestaan. Maar als ze onlangs weer bij het graf staat, kijkt ze nog eens goed. Wat staat daar nou? “Op het graf stond een kaartje met een 06-nummer… Ik heb natuurlijk meteen gebeld en het bleek de notaris van mijn overleden oma te zijn! Er waren nog allemaal spullen van haar en ze hoopten dat ik ooit eens op de stoep zou staan om die in ontvangst te kunnen nemen.”

Het belangrijkste dat er tussen zit is een oude zakagenda uit 1963 van Margriets moeder Ann: “Daar had ze een soort dagboekje van gemaakt. Ze schreef ook nog vlak voor de tijd dat ze zwanger van mij was. Ik heb haar handschrift moeten ontcijferen met een vergrootglas, maar in de agenda staan mensen genoemd waar mijn moeder contact mee had en die wil ik vinden!” Het gaat bijvoorbeeld om een goede vriendin, Killy of Kitty Wilhelms, met wie ze veel doet in die tijd. Dansen, naar de kapper, kletsen: “Maar er wordt ook een Bertus genoemd, die werkte denk ik in de zaak van mijn opa, Café Ruimzicht. Ann was verliefd op hem, ik geloof dat ze zelfs een korte verkering hadden.” En dan is er nóg een andere jongen waar ze veel contact mee heeft: Cor Willenberg: “Ik vind het heel erg bijzonder! Ik kom steeds dichterbij mijn moeder door al die verhalen. Ik heb ook wel moeten lachen, hoor. Want ik ken niemand die zoveel ging dansen en vooral zóveel kappersafspraken had staan! Ze ging alsmaar naar de kapper! Met die vriendin Killy of Kitty dus.”

Aanknopingspunten:
* mensen uit het dagboek van Ann Postema
* 1) Killy of Kitty Wilhelms
* oud adres: Kerklaan in Uithoorn
* 2) Bertus Verkerk
* werkte waarschijnlijk in de zaak van opa Postema, Café Ruimzicht
* oud adres: Dorpsstraat in Uithoorn
* 3) Cor Willenberg óf Wittenberg
​* zat in 1963 in militaire dienst in o.a. Den Bosch, Oss en Maastricht

Margriet zoekt mensen uit haar moeders dagboek Deel 1

Margriet zoekt mensen uit haar moeders dagboek Deel 2

Margriet zoekt mensen uit haar moeders dagboek Deel 3