Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Freddy Wiltenburg

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Freddy Wiltenburg

"Ik was stapelgek op die jongen!"

We blikken tijdens de laatste uitzending van het jaar terug op de mooiste verhalen, onder andere het verhaal van oude liefdes Corrie en Freddy. Natuurlijk horen we ook hoe het nu gaat met Corrie en Freddy! Beluister het verhaal in de uitzending van zondag 31 december.

Tijdens de uitzending
We vinden in de archieven het gezin Wiltenburg terug. Hierop zien we dat Freddy getrouwd is met een mevrouw Everts. Dan krijgen we via een luisteraar een Facebookprofiel doorgestuurd van een Annemiek Wiltenburg – Everts. Hierop zien wij ook een bericht over een verjaardagsfeestje van haar man genaamd Fred. Dit moet dus wel de Freddy zijn die wij zoeken! Wij komen in contact met zijn dochter en zij benadert haar vader. Fred vind het heel leuk om van Corrie te horen en komt haar graag verassen in de studio. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Corrie gaat op bezoek bij haar oma in de Krommeniestraat in Amsterdam en komt in het portiek drie jongens tegen. Een van die jongens is Freddy Wiltenburg. "Van het een kwam het ander. We praatten over muziek, over echt van alles en nog wat. We gingen naar een feest in de Heinekenbrouwerij en hebben daarna heerlijk gewandeld langs de Amstel, waar ik mijn eerste echte kusje kreeg. Ik was stapelgek op die jongen!" Maar wanneer haar ouders erachter komen, mag Corrie niet meer naar haar oma toe. En als ze dan uiteindelijk wel weer mag, is Freddy van de aardbodem verdwenen. "Het huis waar hij woonde was leeg. Ik heb toen in de buurt gevraagd waar hij was gebleven en hoorde van iemand dat de mevrouw die in dat huis woonde, was overleden. Maar waar Freddy was? Geen idee…"

Gelukkig krijgt ze niet veel later een brief van hem. "Daar was ik zó blij mee! Maar omdat we heel klein woonden en niemand privacy had, kon ik ‘m thuis niet lezen." Corrie gaat daarop met een groepje naar buiten, met de brief op zak. "Ik was amper begonnen met lezen toen iemand uit dat groepje de brief afpakte, verscheurde en de Amstel in gooide." Er zit niks anders op dan verder te gaan met haar leven. Wanneer de inmiddels zwangere Corrie weer op bezoek gaat bij haar oma, komt daar ineens Freddy aan gefietst. “Ik zie hem nog steeds heel verdrietig en boos wegtrappen op de fiets…”

Na al die jaren zit Corrie daar nog steeds mee. "Ik hoop dat ik hem uit kan leggen wat er allemaal is gebeurd. Freddy was echt mijn eerste grote liefde. Het is heel abrupt, mede dankzij mijn ouders en diegene die de brief heeft verscheurd, heel anders gelopen…"

Aanknopingspunten:
* Freddy (Fred) Wiltenburg
* geboren rond 1953, in mei (zijn sterrenbeeld was tweeling)
* hij woonde vroeger met zijn ouders in de Krommeniestraat in Amsterdam
* waarschijnlijk had hij nog een oudere broer
* Freddy zat op de land- en tuinbouwschool
* rond 1970 verhuisde de familie Wiltenburg uit de Krommeniestraat
* mogelijk is moeder in die periode overleden

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Eerste liefde Freddy Wiltenburg