Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfbroer Robert van de Pas

  1. Nieuwschevron right
  2. halfbroer Robert van de Pas

"Wat ben ik blij dat Carolien het dertig jaar heeft volgehouden om mij te zoeken!"

We geven niet zomaar op en ... een week later vinden we halfbroer Robert van de Pas! Hij is sprakeloos dat Carolien het dertig jaar heeft volgehouden om hem te zoeken. Beluister onderstaande fragmenten voor het verhaal en de emotionele ontmoeting.

​Het verhaal
Caroliens moeder Jeannette is nog maar zeventien wanner ze zwanger wordt van Robert. Zijn ouders weten wel dat de moeder van Carolien zwanger is en willen ook contact, alleen Robert wil geen enkel contact en heeft geen interesse in zijn dochter Carolien. Ze weet ook zijn achternaam niet, haar moeder denkt alleen te weten dat het ‘te pas’ is. Op deze naam zoekt Carolien dan ook jaren, maar zonder succes…. Na een DNA test blijkt dat haar vader Robert van de Pas heet in plaats van ‘te pas’. Ze komt erachter dat Robert nog een zoon heeft gekregen uit een huwelijk met Alberta Grift en dat ze een tante heeft die Willy van de Pas heet. Carolien weet dat Robert van de Pas drie keer getrouwd geweest. Het zou kunnen dat er meer kinderen niet zijn geregistreerd van hem. “Mijn vader heeft mij destijds nooit erkend, het zou dus zomaar kunnen dat ik nog veel meer halfbroers/zussen heb…”

Nu is Carolien al dertig jaar op zoek naar familie van die kant en ze wil heel graag haar half broer ontmoeten: “Het blijft steeds een doodlopende weg, maar ik wil gewoon de familie van mijn vaders kant leren kennen.”

Aanknopingspunten
* Robert van de Pas
* geboren in december 1968
* hij heeft op de Elthetoschool in Amsterdam Oost gezeten
* het laatst bekende adres in Amsterdam is de eerste Atjehstraat 164-1
* daarna is het laatst gevonden adres op de Zuiddijk 189 A in Zaandam
* zijn moeder heet Alberta Grift, hij heeft waarschijnlijk het grootste deel bij zijn moeder gewoond
* vader heet ook Robert van de Pas, die is geboren op in juli 1939 en overleden in september 1996

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.