Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Jenny Blokzijl

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Jenny Blokzijl

"Ik pak dit Valentijnscadeautje graag uit, Jan!"

We vinden Jenny via haar dochter. Ze licht haar moeder in en die komt maar al te graag voor Jan aan de lijn: "Ik pak dit Valentijnscadeautje maar al te graag uit hoor!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

In 1970 ontmoet Jan zijn eerste vriendinnetje op camping ‘Het land van Bartje’ in Drenthe. Zij heet Jenny Blokzijl en komt uit Friesland. Met haar ouders en een vriendin komen ze in Drenthe kamperen. Jenny heeft behoorlijk indruk gemaakt op Jan: “Het was echt die eerste liefde waar mensen het dan over hebben. Dan klikt het gewoon. Je houdt van elkaar, alles is spannend en interessant. Echt een ontdekkingsreis...”

Na de vakantie komt Jan vaak bij Jenny thuis in Wolvega: “Het was daar heel gezellig. Haar ouders waren vaak een avondje weg en wij waren vrij om te doen wat we wilden. Al was haar broertje ook wel vaak thuis, dus we hadden het rijk niet vaak voor ons alleen.” Ze hebben twee jaar verkering, maar dan moet Jan het uitmaken: “Omdat Jenny van de ‘verkeerde’ kerk was, waren mijn ouders niet blij met haar. Ik durfde in die tijd nog niet tegen mijn ouders in te gaan. Daarom heb ik er een punt achter gezet. We hebben dat nooit echt uitgesproken en daar wil ik sorry voor zeggen.”

Inmiddels is Jan al ruim dertig jaar getrouwd met zijn vrouw. Zij vindt het wel een beetje gek dat hij Jenny zoekt, maar ze bemoeit zich er niet al te veel mee: “Mijn vrouw werd ook ooit gezocht door een oude liefde. Dat vond ik toen ook niet zo leuk, hoor. Dat blijft toch gek. Mijn vrouw zegt ook: ‘Straks word je weer opnieuw verliefd op Jenny!’. Maar daar zit ik helemaal niet op te wachten, hoor! Ik wil vooral mijn excuses aanbieden en ben benieuwd hoe het met haar is. Maar zit zij daar wel op te wachten? Ik wil haar niet lastigvallen. Toch is het voor mij wel de moeite waard want ik zoek al drie jaar naar haar...”

Aanknopingspunten
* eerste liefde Jenny (of Jennie) Blokzijl
* geboren tussen 1956 en 1960
* haar vader heette Klaas Blokzijl
* hij was politieagent in Wolvega
* hij is overleden in 1991 (begraven in Wolvega)
* haar moeder werkte als vrijwilliger in verzorgingshuizen
* Jenny had een jonger broertje, mogelijk Wim of Willem
* hij was een aantal jaar jonger
* het gezin Blokzijl woonde in de Thorbeckestraat in Wolvega in de jaren 70
* in de zomer van 1970 of 1971 kampeerde het gezin op camping ‘Het land van Bartje’ in Drenthe (heet nu anders)
* Jenny was daar met haar ouders en een vriendin uit Steenwijk
* Jenny zat op de middelbare school in Wolvega
* ze had kroeshaar en was vrij lang

Jan zoekt Jenny Blokzijl - deel 1

Jan zoekt Jenny Blokzijl - deel 2