Adres Onbekend
KRO-NCRV

NOG NIET OPGELOST: Dagboek van betovergrootvader Mathieu Kessels

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. NOG NIET OPGELOST: Dagboek van betovergrootvader Mathieu Kessels

Wie weet waar het dagboek van Mathieu Kessels is?

Wendy heeft een jaar later de enige echte Frits Esser gevonden! Maar wat blijkt nu? Het dagboek is naar een archief gebracht en zes maanden later vernietigd... Toch blijven we verder zoeken, want er moet nog een origineel document zijn! Wendy zoekt daarom nu naar nazaten van P. Kessels uit Tilburg. Die zouden wel eens het originele document kunnen hebben. We weten dat hij in de jaren 70 in de Tilburgse wijk Jeruzalem woonde. Wie kent P. Kessels of is familie van hem? Wie weet meer over het dagboek? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! Beluister het fragment hieronder voor Wendy's update over haar zoektocht.

Tijdens de uitzending
Helaas blijkt het een lastige zoektocht naar het dagboek van betovergrootvader Mathieu Kessels. Maar wij geven natuurlijk niet op! Weet jij meer over het dagboek of uitgever Frits Esser? Laat het ons weten via 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Tijdens een jaarlijks familieweekend valt altijd wel de naam van Wendy’s betovergrootvader Mathieu Kessels. "In Tilburg is er een straat naar hem genoemd en heeft hij een eigen museum. Hij was een componist, dirigent én eigenaar van de grootste muziekinstrumentenfabriek van Europa.” Maar dat is niet het enige waardoor hij bekend is geworden: "Zijn 11-jarige dochter Marietje is vermoord in een kerk in Tilburg." Als Wendy het boek 'De moord op Marietje Kessels' leest, ontdekt ze dat Kessels een dagboek rondom de moord heeft bijgehouden. Zij komt erachter dat het dagboek in de jaren 70 door de familie is uitgeleend aan een Tilburgse uitgever; ene Frits J.F. Esser."

Deze Frits Esser publiceerde fragmenten uit het dagboek in zijn maandblad Tilburg Weekend Post, maar gaf het dagboek daarna nooit meer terug. Wendy hoopt nu alsnog het dagboek van haar betovergrootvader te vinden. "Hoe mooi zou het zijn om het dagboek de volgende keer op het familieweekend mee te kunnen nemen?"

Aanknopingspunten:
* het dagboek Mathieu Kessels, geschreven rond 1900
* Mathieu Kessels was een beroemd en vermogend Tilburg
* hij is geboren in maart 1858 en overleden in december 1932
* Kessels schreef zijn dagboek rond de nooit opgeloste moord in een Tilburgse kerk op zijn dochter Marietje Kessels (11)
* Kessels dagboek verscheen in fragmenten in het maandblad Tilburg Weekend Post, de afleveringen 6 t/m 9, van september tot december 1974
* daarvoor was het door de familie uitgeleend aan de Tilburgse uitgever van dit maandblad, dhr. Frits J.F. Esser
* Esser moet in de jaren '80 verhuisd zijn naar België en zal vermoedelijk niet meer leven

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Dagboek van betovergrootvader Mathieu Kessels

Dagboek van betovergrootvader Mathieu Kessels - vervolg