Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Tomas vond liefde Haagse Paula

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Tomas vond liefde Haagse Paula

Tomas en Paula spreken elkaar nog steeds!

We zoeken Paula zonder achternaam uit Den Haag. Dan denk je: dat lukt nooit. Maar het tegendeel wordt bewezen, want wie staat er na het verhaal van Tomas bij ons op de voicemail? Paula Andriessen! "Ik luisterde naar Adres Onbekend en volgens mij werd ik daar gevraagd. Het gaat om een Italiaans vriendje. Bellen jullie mij terug?" Natuurlijk doen we dat en ze komt voor Tomas aan de lijn: "Mamma mia, Paula! Ben je daar? Dat ze jou nou gevonden hebben!"

In de uitzending van zondag 27 december 2020 blikken we terug op memorabele zoektochten van het seizoen. Waaronder de zoektocht naar vakantieliefde Paula uit Den Haag. Een zoektocht die van tevoren haast onmogelijk leek, werd toch opgelost. Hoe gaan Tomas en Paula het nieuwe jaar in?

Tijdens de uitzending vertelt Paula dat ze nog steeds contact heeft met Tomas: "We spreken elkaar regelmatig! Het geeft een beetje afleiding van een sober jaar..." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
De Italiaanse Tomas groeit van 1948 tot 1968 op in het Belgische Genk, omdat zijn vader daar in de mijn werkt. Wanneer de mijn in 1968 gesloten wordt, gaat de familie terug naar Italië. Daar leert hij de mooie, blonde Paula kennen: “Elke zomer werd hotel Villa Eleonora in Scauri afgehuurd door een reisorganisatie. In augustus 1973 arriveerde er een bus met vijftig Nederlandse toeristen, waaronder Paula en haar familie. Het was een heel mooi meisje en ik was meteen gek op haar! Haar familie was ook heel vriendelijk en ik ben vijftien dagen lang met ze opgetrokken.”

Tomas en Paula dansen elke avond op het strand bij wat cafeetjes: “Wat we allemaal deden? L’amore! Dat deden we!” Tijdens de vakantie gaat Tomas ook vaak met Paula of haar familie mee een dagje uit. Na vijftien dagen is de vakantie afgelopen en moet Paula weer naar huis: “De dag voordat ze weg moest, heeft ze gehuild. Ze wilde niet meer terug! We gingen er in die dagen vol voor! Mijn nicht vroeg me wat ik toch met Paula had gedaan, dat ze niet meer weg wilde..."

Wanneer Paula terug in Nederland is, blijven de twee elkaar brieven schrijven: “Paula schreef: ‘Kom hierheen! Ik betaal je reis wel.’ Maar ik heb haar nooit opgezocht. Ik was bang om zo verliefd te worden, dat ik nooit meer terug naar Italië zou gaan.” Tomas leert later zijn huidige Italiaanse vrouw kennen: “Ik schreef toen nog brieven naar Paula, maar mijn moeder vond dat niet kunnen. Ze heeft toen alle brieven verbrand en daarom heb ik geen achternaam of adres… Ik zou heel graag willen weten hoe het met Paula gaat. Ze is vast getrouwd, want ze was zo mooi! Ik hoop dat ze gelukkig is en het lijkt me heel leuk om samen herinneringen op te halen.”

Aanknopingspunten:
* Paula
* geboren in 1954
* ze was een knappe, blonde dame
* ze woonde in 1973 met haar ouders en broer(tje) in Den Haag
* in augustus 1973 ging Paula met haar ouders en broertje op vakantie met de bus naar Scauri in Italië
* ze verbleven daar 15 dagen in hotel Villa Eleonora
* mogelijk was het via reisbureau Eurotex
* Paula was ca. 1.85m
* haar broer was bijna 2 meter en had schoenmaat 47
* Paula werkte bij een bank in Den Haag
* haar vader en broer waren politieagent
* gegevens van de fotograaf waar Paula destijds haar foto’s liet maken: Fotograaf Atelier A. J. Streefkerk in Den Haag

Tomas zoekt vakantieliefde Paula uit Den Haag - deel 1

Tomas zoekt vakantieliefde Paula uit Den Haag - deel 2

Terugblik: Tomas vond liefde Haagse Paula