Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: familie van Ann Postema

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: familie van Ann Postema

We zijn nog steeds op zoek naar haar verloofde T. König

Er stromen enorm veel tips binnen voor Margriet. De zoektocht is veel op Facebook gedeeld en daar komen vooral reacties van mensen die Café Ruimzicht kennen.

Langzaam ontstaat er een beeld van de ouders van Ann die uitbaters van het café. Tijdens de uitzending meldt zich een nicht van Ann die nog foto's heeft van Ann en deze graag wil doorgeven aan Margriet: "Ik wist niet van jouw bestaan, maar nu ik het weet wil ik je zoveel mogelijk vertellen. Kom vooral langs!" Margriet staat perplex en regelt na de uitzending meteen een afspraak. Ze is heel blij met de foto’s en met bijkomende familie, maar er is meer, want dankzij de Zoekbrigade komen we erachter dat de verloofde van Ann niet T. Koning is, maar T. König. En op die naam valt verder te zoeken. Zijn modezaak heeft hij overgedaan aan zijn broer Piet die er een groot succes van maakte met filialen over de hele wereld, tot aan New York toe. Piet kan ons niet vertellen hoe zijn broer heette, want hij is al overleden. Zijn weduwe staat op Facebook, maar we krijgen nog geen contact.

Wordt vervolgd...

​Het verhaal
Margriet van Rijnberk heeft haar biologische ouders nooit gekend. Ze wordt meteen na haar geboorte afgestaan in 1965. Haar moeder Ann Postema is ongewenst zwanger geraakt van een onbekende man. Kort na haar geboorte komt haar biologische moeder Ann om bij een auto-ongeluk in Hilversum. Ann Postema zou indertijd verloofd zijn geweest met een T. Koning. Zou hij de biologische vader van Margriet zijn geweest?

Margriet weet weinig over haar moeder. Ze weet dat Elsie en Pieter Postema jarenlang in Londen hebben gewoond. Wanneer Ann nog jong is, verhuizen ze naar Amsterdam en worden uitbaters van een café in Mijdrecht.

Wie kent Margriets moeder uit die tijd? Ze moet toch opgevallen zijn in dat café in Mijdrecht? Margriet hoopt op bekenden van haar moeder: “Ik ben echt op zoek naar intimi. Weet iemand of T. Koning mijn vader is? Ik denk dat we op zoek zijn naar mijn biologische vader die nu tussen de 70 en 80 jaar zal zijn.”