Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nichtjes Coby, Ria en Lucie Janssen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nichtjes Coby, Ria en Lucie Janssen

De nichtjes zijn herenigd en laten elkaar niet meer los...

Marina is te gast in de studio en krijgt al snel verdrietig nieuws om te verwerken: twee van haar nichtjes zijn overleden. Maar het goede nieuws is dat nichtje Coby de studio binnen komt lopen! Na de ontmoeting laten ze elkaar niet meer los... Luister het hele verhaal terug in onderstaande fragmenten.

Opa en oma Janssen wonen op boerderij De Biezenburg in Echteld. Oom en tante wonen daar ook, met drie nichtjes: Coby, Ria & Lucie Janssen. De hele familie woont eigenlijk daar in de buurt, behalve Marina. Zij woont met haar ouders in Rotterdam en gaat om de week die kant op: “Op de boerderij was het altijd feest! Ik kwam uit de grote stad en vond het heerlijk daar. Ravotten op de hooizolder, de dieren verzorgen. Thuis was ik in mijn eentje, maar daar had ik mijn nichtjes!”

Wat veel indruk maakt op Marina is de dood van haar oom Marinus. Hij sterft op jonge leeftijd, zij was pas veertien jaar: “Ik droomde dat hij dood zou gaan en vertelde dat aan mijn moeder. Die zei dat het allemaal wel mee zou vallen, met zo’n jonge gezonde man op de boerderij. Maar een paar weken later stierf hij. Zo apart! Als ik daaraan denk krijg ik nog wel eens koude rillingen.” Na de begrafenis verwatert het contact met tante Luus en haar drie dochters: “Dat is toch gek? Alsof niemand meer naar die meisjes heeft omgekeken daarna. Ik zou heel graag weten hoe ze terecht zijn gekomen.”

Aanknopingspunten:
* zusjes Coby, Ria en Lucie Janssen
* geboren en opgegroeid in Echteld (Gld) op boerderij De Biezenburg
* daar woonden de zusjes met hun ouders: vader Marinus Janssen (*1914, +1965) en moeder Luus Janssen-Gerritsen (*1917, +2004)
* opa Gijs Janssen & oma Jacoba Janssen - van Mourik woonden ook op die boerderij
* Coby is de oudste (+/- 1943), Ria de middelste (+/- 1945) en Lucie de jongste (+/- 1947)
* vader Marinus overlijdt in 1965 op jonge leeftijd aan keelkanker
* het gezin Janssen bestaat dus uit vader Gijs, moeder Jacoba en acht kinderen, waaronder zoon Marinus en dochter Bertha
* de hele familie Janssen woonde destijds in de omgeving van De Betuwe
* Ria of Coby zou mogelijk overleden zijn
* ook zou een zus mogelijk in Rhenen wonen en een in Dordrecht

Marina Speelman zoekt drie nichtjes uit Echteld Deel 1

Marina Speelman zoekt drie nichtjes uit Echteld Deel 2

Marina Speelman zoekt drie nichtjes uit Echteld Deel 3