Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Jaqueline zocht vriendin Lucie Wernecke

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Jaqueline zocht vriendin Lucie Wernecke

Na 50 jaar ontmoeten ze elkaar weer!

Vorige week zocht Jacqueline haar beste vriendin vroeger. Bij wie het thuis nog beter was dan bij haarzelf. Na 50 jaar heeft ze Lucie terug, ze hebben elkaar al ontmoet ook.

Het verhaal
Jacqueline heeft een zeldzame vorm van Hodgkin. Dat weet ze nu 8 maanden en sindsdien is ze onder behandeling. Juist omdat Jacqueline nu veel tijd doorbrengt in het ziekenhuis, denkt ze vaak terug aan vroeger. Er is één persoon aan wie ze afgelopen week heel veel heeft gedacht: “Aan Lucie Wernecke! Zij kwam uit een Indische familie waar ik heel graag kwam. Later verhuisde ze van Doesburg – waar wij allebei woonden vroeger – naar Hilversum. We waren goeie vriendinnen, maar zij ging trouwen, kwam in Hilversum terecht en toen verloor ik haar uit het oog.”

Jacqueline kwam er graag over de vloer, omdat ze zelf helemaal niet zo’n leuke jeugd had thuis: als enig kind groeide ze op bij haar moeder en tweede vader. Bij de familie van Lucie vond Jacqueline gezelligheid: “Daar waren veel mensen thuis. En er werd altijd muziek gemaakt ook, op de piano. En er werd gezongen! Lucie’s broers zaten in een band: ‘the Jibs’. Geweldige muziek was dat! En hun moeder was zo lief en aardig. Vooral die moeder heeft veel indruk op me gemaakt.”

Door haar ziekzijn is het voor Jacqueline vooral belangrijk geworden om Lucie te vinden. Vooral om te zeggen hoe goede herinneringen ze heeft aan de familie, aan vroeger, maar vooral ook aan Lucie: “Dat was zo’n mooie meid.”

Aanknopingspunten:
*
Lucie Wernecke
* komt uit Doesburg
* nu rond de 67 jaar oud
* kwam uit een Indische familie, de familie Wernecke
* had twee broers: Ronald en Ernst (Ronald is overleden)
* deze broers speelden vroeger samen in een band, die heette: 'The Jibs'
* Lucie verhuisde naar Hilversum na haar trouwen
* oud adres was toen in Hilversum: Gijsbert van Amstelstraat

Jaqueline zoekt vriendin Lucie Wernecke