Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Ron de Kloe zocht nichtje Marianna

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Ron de Kloe zocht nichtje Marianna

In een jaar is er veel gebeurd...

We vonden nicht Marianna precies een jaar geleden. Op dat moment hield ze afstand. Daarna is er veel gebeurd... Beluister de audiofragmenten hieronder om te horen hoe dit verhaal is afgelopen.

Tijdens de uitzending
We vinden Marianna via een buurvrouw in Amersfoort. De buurvrouw belt aan en treft een onbekende naam op het naambordje. In eerste instantie denken we niet goed te zitten, maar met een nieuwe blik op het naambordje ontdekt de buurvrouw toch de naam ‘Marianna’ in het portiek. Daarna meldt Marianna zich meteen bij ons. Ron is blij verrast om te horen dat Marianna gevonden is. Marianna vertelt dat het verlies van haar moeder nog heel zwaar is en dat ze nooit haar familie de Kloe heeft gekend. Ze wil wel aan de lijn komen om met Ron te spreken, maar ze vindt het nog moeilijk om hem te ontmoeten: “Ik ben er nog niet aan toe om elkaar te zien”, zegt ze aan het einde van het programma. Ron hoopt haar in de toekomst uitgebreid te kunnen spreken.

Kort geleden komt Ron erachter dat zijn oudere zus Ellen niet meer leeft: “Ik kreeg te horen dat Ellen was overleden in 2016. Toen stortte mijn wereld in. Ik had het niet verwacht. Ze is maar 58 jaar geworden.” Ron had al dertig jaar geen contact meer met zijn zus. Waarom dat zo is gelopen, weet hij eigenlijk niet. Tussen hem en Ellen is er nooit iets gebeurd, maar waarschijnlijk komt het door een ruzie tussen hun ouders en Ellen. Ron vindt het jammer dat hij er nooit meer met zijn zus over zal kunnen praten. Hij heeft verder geen familie meer: “De enige die meer zou kunnen weten over wat er vroeger gebeurd is, is de dochter van Ellen: Marianna.”

Het verhaal
​Rons zus Ellen heeft een dochter gekregen in de jaren 80: Marianna. Marianna kreeg een Italiaanse naam, want Ellen had indertijd een relatie met Ceaușescu Gervasio, een Italiaanse man die ze leerde kennen bij broodje Mario in Utrecht. Als pizzabakker werkte hij daar. Ron heeft zelfs nog een foto van Marianna toen ze een jaar werd: “Ik ging toen wel eens logeren bij mijn zus. En dan praatten we over van alles en nog wat en toen had ze net Marianna gekregen.”

Aan Marianna heeft Ron verder weinig herinneringen. Hij kent haar alleen als baby. “Ik heb Marianna voor het laatst gezien toen ze nog geen eens kon lopen. Ik heb nooit een oom voor haar kunnen zijn. Ze is mijn enige familie nog!”