Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: 9 van de 10 neven en nichten Oord

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: 9 van de 10 neven en nichten Oord

Ze herkennen elkaar meteen bij het weerzien.

Jaap Oord hoorde van de zoektocht van Corrie en reageerde meteen: “Ik ben Jaap en op een na, leven al mijn broers en zussen nog! Zal ik ze allemaal optrommelen en naar de studio komen?” Uiteindelijk komt Jaap met zes man naar de studio om hun nicht Corrie te verrassen. Het is weer net als vroeger: “Ik herken je meteen, weet je dat?”, roept Corrie uit wanneer ze Barbara op zich af ziet lopen. Corrie somt al haar jeugdherinneringen op en haar neven en nichten hangen aan haar lippen. De rest van de middag wordt er nog lang nagepraat met elkaar. Deze familie is in één dag herenigd en groter geworden.

Het verhaal
Corrie groeit op met weinig familie. ‘Tante Han’, de zus van haar overleden oma, voelt daardoor als een oma voor Corrie. Ze heeft warme herinneringen aan Han, haar dochter Barbara en de kinderen van Barbara en Piet. Dat waren er maar liefst tien! “Als ze bij ons kwamen logeren vonden ze het heel leuk hier in het Westland.”

Niet alle namen herinnert Corrie zich, maar ze komt een heel eind. “Piet, Jan, Jaap, Dick, Barbara, Hennie, Corrie en Nellie weet ik nog.” Als klein meisje ging ze ieder jaar naar Prinsjesdag in Den Haag. “Daarna bezochten we de familie, want die woonde daar.”

Niemand weet waar de tien neven en nichten gebleven zijn. “Het waren mijn leeftijdgenoten en ik zag hen daarom als verre broer en zussen.”