Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Christy zocht haar oma Stien Beers

foto: Christy
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Christy zocht haar oma Stien Beers

"Ik wil voortzetten waar mijn moeder mee bezig was..."

Helaas moeten we Christy vertellen dat ze net te laat is. Haar oma is twee weken geleden overleden. Wel komen er telefoontjes binnen van mensen die Stien hebben gekend. Iedereen die meer weet over Stien Beers is nog steeds van harte welkom op 0800-3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Soms eindigt een zoektocht niet zoals je dat zou willen. Maar na de uitzending komt er toch nog goed nieuws binnen voor Christy. De oude overburen van haar oma, meneer en mevrouw Sluiter, bellen ons én komen voor Christy aan de lijn: “Ik ben heel blij dat ik nu toch een beeld van haar heb.” Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Als Christy's moeder vier jaar oud is, wordt ze uit huis geplaatst. "Er zou iemand van de kinderbescherming aan haar hebben gevraagd bij wie ze wilde wonen. Ze heeft toen voor haar vader gekozen, waarom weet ze niet." Christy heeft hierdoor haar biologische oma nooit gekend. "Toen mijn moeder klein was, dacht ze dat haar stiefmoeder haar echte moeder was. Dat bleek niet zo te zijn."

Christy's moeder overlijdt in 2017 en heeft nooit antwoorden gekregen op haar vragen. "Ik wil voortzetten waar mijn moeder mee bezig was. Waarom is het allemaal zo gelopen? En waarom wilde mijn oma geen contact met haar dochter? Wat is er tussen mijn opa en oma gebeurd? Ik hoop zo dat het lukt om hier alsnog achter te komen!"

Aanknopingspunten:
* oma Stien (Johanna Francisca Christina) Beers
* waarschijnlijk geboren in de jaren 30 of 40
* ze woonde in oktober 1959 aan de Akkerstraat te Arnhem in een bovenwoning
* haar partner was toen Heinrich Eeltink
* Heinrich is geboren in 1930 en inmiddels overleden
* Stien en Heinrich kregen samen een dochter: Jolanda
* Jolanda is geboren 1959 in de Akkerstraat te Arnhem
* de relatie tussen Stien en Heinrich is rond dat jaar stukgelopen
* Heinrich kreeg later een nieuwe partner: Annie (Johanna Francisca Christina) Arts

Christy met haar moeder en met haar opa

Christy zoekt oma Stien Beers

Christy zocht biologische oma Stien Beers