Adres Onbekend
KRO-NCRV

COLD CASE: Rob zocht liefde Elisabeth Wessels

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. COLD CASE: Rob zocht liefde Elisabeth Wessels

"Mijn jaren met haar waren de meest gelukkige jaren uit mijn leven."

Het blijft sinds 2019 stil in de zoektocht naar Elisabeth Wessels. Tot we bericht krijgen van de politie Oost-Nederland. Er zijn namelijk ontwikkelingen in de zoektocht. Na een recente tip is de link gelegd tussen de zaak van Elisabeth Wessels en het lichaam van een onbekende vrouw, dat in 1989 gevonden is in Frankrijk. Het blijkt inderdaad om Elisabeth te gaan!

We bellen Rob gelijk op voor het nieuws, alleen horen we van zijn zoon Maarten dat Rob er helaas niet meer is. "Hij is begin dit jaar overleden. Ik denk dat dit voor mijn vader heel fijn was geweest, dan had hij nu vrede kunnen hebben. Zelfs op de begrafenis van mijn vader hebben we het over haar gehad. Ze was naast mijn moeder een van de belangrijkste vrouwen in zijn leven."

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister het terug in het fragment hieronder!

Adres Onbekend

Het verhaal
In 2019 krijgen wij bericht van de dan 85-jarige Rob. Of we hem kunnen helpen zoeken naar zijn grote liefde Elisabeth Wessels. "Ze is van oorsprong een Duitse, maar woonde in de jaren 80 in Nijmegen. Ze studeerde daar Feministische Theologie aan de Radboud Universiteit. We werden verliefd en kregen een relatie. We zijn samen toegetreden tot de religieuze sekte Baruch, destijds erg omstreden. Uiteindelijk zijn we met die groep ook naar Frankrijk gegaan."

Maar niet lang daarna wordt Elisabeth verstoten uit de sekte. "Ik heb haar toen nog naar het treinstation van Verdun gebracht, ze zou teruggaan naar haar familie in Duitsland. Maar daar is ze nooit aangekomen... Sinds 1989 is ze vermist. Ik ben al die jaren blijven zoeken naar haar, ik heb er werkelijk alles aan gedaan om haar te vinden. Mijn jaren met haar waren de meest gelukkige jaren uit mijn leven."

Rob zocht liefde Elisabeth Wessels