Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: eerste liefde Francis Durand

foto: Henk
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: eerste liefde Francis Durand

Er gaat een warm spoor naar haar dochter Patricia in De Meern!

Francis heeft inderdaad aan de Cornelis van der Lijnstraat in Den Haag gewoond, zoals Henk zich herinnert. We vinden een overlijdensadvertentie uit 1994 van haar vader, waarin haar getrouwde naam staat: Francis Regeer - Durand. Ondertussen gaat er ook een warm spoor naar Francis' dochter Patricia Weyns - Regeer in De Meern. Dus voor iedereen die meer weet is daar 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl!

Het verhaal
Henk is zestien als hij meegaat op het jaarlijkse bedrijfuitje van firma Pander in Den Haag: “Ik werkte daar als leerling meubelstoffeerder. Midden jaren 50 mochten alle medewerkers mee op een rondvaartboot. Een collega van mij nam een meisje mee als introducee, dat was Francis Durand. We zaten op het achterdek met de ruggen tegen elkaar. We waren wat aan het dollen en ze viel plots achterover. Ik ving haar op en toen hebben we elkaar gezoend! Vanaf toen begonnen de afspraakjes...”

Ook al zijn er wel degelijk afspraakjes, het moest allemaal wel stiekem: “Zij was een jaartje jonger dan ik en was behoorlijk preuts. Ze was als de dood voor wat haar vader ervan vond. Iedere avond kwam ik op mijn brommertje naar haar toe en kwam zij naar buiten. Maar we moesten wel opletten! Regelmatig reed haar vader op de brommer langs en moesten we wegduiken zodat hij ons niet zag!”

Francis was Henks eerste vriendinnetje: “En ik haar eerste vriendje. Het was allemaal heel spannend en leuk. Totdat ik op een dag bij Francis aankwam op mijn brommer en ze niet meer naar buiten kwam... Ik denk dat haar ouders van ons hebben geweten en dat ze niet meer mocht. We hebben elkaar nooit meer gezien, het was heel plotseling over!”

Aanknopingspunten:
* eerste verkering Francis Durand
* geboren rond 1942/1943
* in 1956 zat ze nog op school
* had een vriendin met een bril die werkte bij firma Pander in Den Haag
* Francis ging mee op een bedrijfsuitje op een rondvaartboot als introducee
* ze woonde aan de Cornelis van der Lijnstraat in het Bezuidenhout in Den Haag met haar ouders, broertje en zus
* Francis leek sprekend op de Duitse zangeres en actrice Conny Froboess
* Francis’ neef Meine Durand zat in 1962 in militaire dienst in Ossendrecht
* hij was kunstenaar en studeerde medicijnen
* Francis was een beetje mollig, had een kort kapsel en een vrolijk en vriendelijk gezicht

zoeker Henk en Conny Froboess

Henk zoekt eerste liefde Francis Durand