Adres Onbekend
KRO-NCRV

Kinderen van Louis van Dijk

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen van Louis van Dijk

"Ik kan nu geen oude wonden meer openmaken...”

Een week later zijn we natuurlijk benieuwd of er al nieuws is voor Nico... Heeft de familie Van Dijk gereageerd? Ja, zeker! Nico mag deze zomer contact opnemen met zijn halfzus! Hij gaat dus met goed nieuws de zomer in.

Tijdens de uitzending
We hebben een heleboel nieuwe informatie. Zo weten we inmiddels dat Laurens Christiaan van Dijk als roepnaam Louis gebruikte. Hij gaf muziekles en woonde in de Azaleastraat in Utrecht. Dat horen we van Ellie Karstens, die accordeonles van hem kreeg: "Louis van Dijk had een Franse uitstraling met een snorretje dat hij met een zwart potlood bijtekende! En hij had inderdaad een zoon Hans van Dijk."

We vinden ook de overlijdensadvertentie van Louis van Dijk uit 1996 met daarin namen van zijn nabestaanden. We zien staan: Yvonne en Willem van der Pol uit Nieuwegein, Hans en Rita van Dijk uit Nieuwegein, Ingrid van Dijk en Peter Klören uit Houten en Riek Camue - van Hal uit Utrecht. Wie kent hen? Wie weet meer over deze familie Van Dijk? We komen graag met familieleden in contact via 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl.

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan naar de uitzending van zondag 23 juni 2024!

Het verhaal
Pas kort geleden overlijdt Nico’s moeder, Joke van der Hoef. Voor zoon Nico is dit hét moment om te gaan zoeken naar zijn halfbroer en -zus, kinderen van zijn biologische vader Laurens van Dijk, die hij nooit gekend heeft. “Mijn moeders overlijden is voor mij de aanleiding geweest om het boek te openen van hoe ik op de wereld ben gekomen. Ik heb altijd geweten dat Laurens van Dijk mijn natuurlijke vader was, maar ik heb hem nooit gekend. Mijn moeder was er wel open over. In die zin dat ze het heeft verteld en het niet heeft verzwegen. Mijn moeder en ik hebben altijd met z’n tweetjes geleefd. Maar verder heeft ze nooit veel over Laurens van Dijk losgelaten. Ze heeft het verteld zonder details en enige vorm van inhoudelijkheid. Ik heb bijvoorbeeld geen idee of het iets eenmaligs was of echt een relatie."

Nico's moeder Joke leert Laurens van Dijk kennen via haar werk. "Mijn moeder was verpleegster en zat in de gezinsverzorging. Laurens van Dijk was een bekende musicus indertijd. Hij trad vaak op op boten, speelde piano. Mijn moeder was gezinsverzorgster voor het gezin van Laurens van Dijk. Zij zorgde voor de kinderen die hij al had, een zoon en een dochter."

Nico weet dus wel altijd van het bestaan van een halfbroer en -zus, de zoon en dochter van Laurens van Dijk. En die heeft hij zelfs al eens keer ontmoet! “In de jaren 90 heb ik contact weten te leggen met mijn halfbroer en -zus. Ik heb ze toen één keer ontmoet in Utrecht in het Novotel. Ze gaven beiden aan dat hun vader een dusdanige leeftijd had dat ze het niet verstandig vonden om oude situaties aan te halen. Hij was toen in de tachtig denk ik. Ze wilden dus liever niet dat ik contact met Laurens van Dijk opnam. Ik heb het er toen bij gelaten. Eigenlijk al die tijd. Totdat mijn moeder overleed en er toch weer radartjes zijn gaan draaien bij mij. Ik kan er nu niemand meer kwaad mee doen, ik kan geen oude wonden meer openmaken.”

Nico hoopt vooral weer in contact te komen met zijn halfbroer en -zus om meer over hun vader te weten te komen. "Ik wil dus ook weten wie mijn vader was, hoe was zijn karakter en welke eigenschappen heb ik van hem..."

Aanknopingspunten:
*
nabestaanden van Laurens van Dijk
* hij is geboren in juli 1918 in Utrecht en is inmiddels overleden
* was musicus en speelde vaak piano op boten
* waarschijnlijk heeft hij in de omgeving van Nieuwegein gewoond
* Laurens heeft uit zijn huwelijk een zoon en een dochter gekregen
* mogelijk heet zijn zoon Hans of Ton, maar dit is niet zeker
* vermoedelijk zijn zijn kinderen geboren tussen 1955 en 1960
* zijn zoon (Hans of Ton van Dijk?) zou iets doen in de journalistiek
* Laurens van Dijk had iets met Joke van der Hoef begin jaren 60
* Joke was gezinsverzorgster bij de familie Van Dijk

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

vader Laurens van Dijk