Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendinnetje Janneke en vriendin Sirina Schaaps

  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendinnetje Janneke en vriendin Sirina Schaaps

“Twee zoektochten die we op straat vinden!”

We vinden deze week twee mooie zoektochten op straat! Johan Rakosky zoekt zijn eerste vriendinnetje. Hij is inmiddels al bijna 60 jaar getrouwd met zijn vrouw, maar daarvoor heeft hij kort een relatie gehad met Janneke uit Zeist. Ze waren toen allebei tussen de 16 en 18 jaar oud. “Ik assisteerde bij het dansen en dan zocht ik het mooiste meisje uit. Die kwam dan naar mij want ik kon zeggen welke plaat er opgezet moest worden. Dan danste we de foxtrot op Bill Haley.”

Johan ging in militaire dienst en daarmee eindigde de relatie met Janneke. Deze was niet heel serieus. “Het was een tussendoortje,” zegt Johan zelf. Maar toch zou hij graag willen weten of ze nog leeft.

Ook Elly heeft een zoektocht. Zij zou graag weten hoe het nu met haar schoolvriendin Sirina Schaap gaat. Ze zaten samen in de klas op de Heilig Hartschool in Slotermeer. Ook woonden ze allebei in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Na hun schooltijd heeft Elly Sirina nooit meer gezien. “Ze was altijd heel hartelijk en sympathiek. Het was een rustig meisje toen.”