Adres Onbekend
KRO-NCRV

Ali zocht neef Martin van der Weijden

foto: Martin opgelost
  1. Nieuwschevron right
  2. Ali zocht neef Martin van der Weijden

Martin heeft contact opgenomen met zijn moeder en wil nu ook graag contact met zijn vader!

We zijn ruim vijf jaar verder als Ali opnieuw contact met ons opneemt. Wat blijkt? Na de uitzending van 7 mei 2017 hebben Ali en haar zus Marja geen contact meer met Martin gehad, hij had tijd nodig. Inmiddels heeft Martin contact opgenomen met zijn moeder Marja en tante Ali. Ze zijn allemaal dolgelukkig met het contact: "Hij spreekt haar aan met u en mama en met kerst gaan we met z'n allen eten." Er rolt ook nog een zoektocht uit, want nu Martin contact heeft met zijn moeder, wordt de behoefte om zijn vader te spreken ook steeds groter.

Dus wie kent Arthur Stanley Siegfried Harvey of Hardy? Hij komt uit Suriname, is geboren rond 1952 en had als bijnaam Ette. Hij moet bekend zijn geweest aan het Oudekerksplein in Amsterdam. Beluister het fragment hieronder voor de update over deze zoektocht!

Tijdens de uitzending
We worden aan alle kanten getipt dat we in Deventer moeten zijn. We krijgen een adres door en met behulp van heel aardige buren krijgen we contact met Martin. Hij is eerst terughoudend, maar we overvallen hem natuurlijk enorm. Hij laat weten de achtergrond van zijn moeder te kennen en ook de omstandigheden ten tijde van zijn geboorte. Hij wil het contact met haar rustig opbouwen. Ook voor zijn tante staat hij open. Tante Ali belt hem tijdens de uitzending en brengt aan het eind verslag uit: “Hij klinkt als een echte man!” Ze ziet nog altijd het jongetje voor zich van toen, maar inmiddels is Martin 36 jaar. Hij heeft haar telefoonnummer meteen opgeslagen en binnenkort bellen ze elkaar weer voor een afspraak. Wordt vervolgd…

Het verhaal
Ali van der Weijden (62) woont in Emmeloord. Ze reist zo vaak als ze kan naar haar zusje Marja (56) in Hoogvliet. Haar zus heeft een ruig leven achter de rug.

Marja komt in haar puberteit in aanraking met drugs en gaat het verkeerde pad op. Wanneer ze zwanger raakt van haar Surinaamse vriend, neemt die de benen. Marja's ouders willen haar opvangen, maar kort vóór de geboorte bedenkt haar vader zich: "Het kamertje was al ingericht, maar hij zag het niet meer zitten." Gelukkig vinden Marja en baby Martin plek in een tehuis van het Leger des Heils, maar na een paar maanden wordt Martin bij zijn moeder weggehaald. Hij wordt opgenomen in een pleeggezin in Den Haag en verdwijnt uit het leven van Marja.

Ali heeft altijd al gemoederd over haar jongere zusje Marja. Ze was bij de geboorte van Martin in het Leidse ziekenhuis, maar moest met lede ogen toezien hoe Martin uit hun leven verdween. Ali heeft haar zus geholpen met het vinden van haar andere kinderen: "Nu ontbreekt alleen Martin"

Vervolg Ali van der Weijden