Adres Onbekend
KRO-NCRV

Onmogelijke liefde Aagje Castricum

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Onmogelijke liefde Aagje Castricum

"Het leeftijdsverschil was te groot tussen ons..."

We krijgen door dat Aagje getrouwd is met Robert Nourse en dat ze nu als Alex Nourse in Amerika te vinden moet zijn. Via familie lukt het om met haar in contact te komen. Ze is inmiddels al veertig jaar gelukkig getrouwd en heeft een fijn leven opgebouwd in Amerika. Ze schrijft in een mail aan Henri dat ze zich hem inderdaad nog kan herinneren en dat ze hem dankbaar is voor alle aardige dingen die hij over haar vertelt. Luister het fragment hieronder.

Het verhaal
Student Henri leert Aagje Castricum kennen op 23-jarige leeftijd. "Aagje was tien jaar ouder dan ik. We pasten niet helemaal bij elkaar, maar waren erg verliefd. Ik heb haar leren kennen door een advertentie voor een kamer, die ik in de krant heb gezet voor een kennis. Aagje dacht dat ze wel een kamer wist en belde mij op. Ik vond haar aan de telefoon heel erg leuk! Ik dat ik haar graag een keertje wilde ontmoeten. Ik woonde toen in een studentenhuis en daar stond ze op een dag voor de deur met een sportauto en bontjas. We vielen helemaal voor elkaar. Maar ze hield mij ook een beetje op een afstand, want ze was tien jaar ouder."

Henri en Aagje zien elkaar graag en zo wordt Henri zelfs meegevraagd naar een personeelsfeest van Aagjes werk. "Aagje werkte als productiemanager bij cosmeticabedrijf Pento in de Jordaan in Amsterdam. De dresscode was 'tenue de ville'. Ik wist eigenlijk niet wat dat betekende, dus toen heb ik voor het eerst in mijn leven een heel duur pak gekocht, dat kostte me vijfhonderd gulden. Ik liep daar eigenlijk voor joker op dat personeelsfeest, want ik was de enige in pak en de rest had allemaal een spijkerbroek aan. We hebben elkaar nog vele keren gezien, maar het is bij een hele oppervlakkige en platonische liefde gebleven."

Want Aagje is op zoek naar iemand om een bestaan mee op te bouwen en wil richting geven aan haar leven. "Aagje was een rationele vrouw en het leeftijdsverschil was te groot tussen ons. Uiteindelijk heeft zij een Canadese man ontmoet, met wie ze naar Toronto is vertrokken. Toen heb ik nog geprobeerd om contact met haar te leggen, maar ze is onvindbaar."

Aanknopingspunten:
* Aagje Castricum
* geboren rond 1942
* heeft in Amstelveen in een flat gewoond
* werkte bij het cosmeticabedrijf Pento in de Jordaan
* reed in een sportauto en droeg een bontjas
* is met een Canadese man getrouwd en naar Toronto verhuisd

Aagje Castricum