Adres Onbekend
KRO-NCRV

zus Tonia Stuart

foto: Marek Ślusarczyk
  1. Nieuwschevron right
  2. zus Tonia Stuart

Niet alleen zus Tonia leeft nog, maar ook hun zus Manna!

We vinden de schoonzoon van Tonia en hij belt meteen zijn schoonmoeder! Speciaal voor Cees komt ze aan de lijn. Op de valreep horen we dat niet alleen zus Tonia nog leeft, maar ook zus Manna! Cees heeft er dus ineens twee zussen bij. Ook Manna komt aan de lijn. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en deze spannende ontknoping.

Het verhaal
De 95-jarige Cees komt uit een groot gezin met negen kinderen, met wie hij opgroeit in Schiedam. Maar volgens de laatste berichten is Cees een van de laatsten die nog in leven is. “Misschien dat mijn jongste zus Tonia Stuart ook nog leeft. Zij is minstens twaalf jaar jonger dan ik, dus dan zou ze 83 zijn. Maar ik heb al vijftig jaar niets van haar vernomen en ben nu toch wel benieuwd of zij er inderdaad ook nog is...”

Het contact gaat verloren als Cees weggaat uit Schiedam: “Voor mijn werk kwam ik daar nog wel en dan kwam ik ze wel eens tegen. Maar zij vonden dat ik te ver weg was gaan wonen. Ik begon me het buitenbeentje van de familie te voelen en het contact werd steeds minder. Maar ik heb die band toch wel gemist, ik ben een gevoelsmens. Hopelijk ben ik nog niet te laat.”

Aanknopingspunten:
* Tonia Stuart
* waarschijnlijk geboren in de jaren 40
* is getrouwd met Rinus Kooiman
* Rinus werkte in de haven
* Tonia heeft gewoond op het Bachplein in Schiedam
* Tonia komt uit een gezin van negen kinderen

Cees zoekt zus Tonia Stuart

Kees Stuart zocht zus Tonia Stuart (Vorige Week)