Adres Onbekend
KRO-NCRV

ouders van overleden Joost Magree

foto: Ingrid
  1. Nieuwschevron right
  2. ouders van overleden Joost Magree

"Het is zo mooi om na al die tijd weer al de ouders van Joost Magree aangesproken te worden."

Na al die jaren komt Ingrid in contact met de moeder van Joost! Mirjam beschrijft hoe zij dit vindt: "Het is zo mooi om na al die tijd weer al de ouders van Joost Magree aangesproken te worden.". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Eind jaren 90 is Ingrid verpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht: “Daar kwam een jongetje op de afdeling kinderneurologie. Hij was een jaar of vijf en heette Joost. Hij had poppen van de film Toy Story en dat was de manier waarop we met elkaar in contact stonden. Het was een ongelooflijk lief en schattig jongetje en het klikte wonderwel. Hij heeft direct mijn hart gestolen! Ik heb Joost maar eventjes verpleegd voordat hij naar de afdeling cardiologie ging. Hij had namelijk een herseninfarct gehad...”.

Later hoort Ingrid dat hij naar de ic wordt overgeplaatst: “Even later blijkt hij te zijn overleden... Hij is me altijd bijgebleven, ook al zijn we nu 25 jaar verder. Ik zou zijn ouders zo graag willen laten weten dat ik nog altijd aan hem denk. Het lijkt me vreselijk om het idee te hebben dat je kind is vergeten. Dus wil ik dat ze weten dat er nog aan Joost gedacht wordt!”.

Aanknopingspunten
* ouders van Joost Magree (of Magré/Magrée)
* ze woonden eind jaren 90 in Apeldoorn
* Joost werd in 1999 opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
* daar overleed hij in 1999 of 2000 op vijfjarige leeftijd
* hij had een jonger zusje

Ingrid zoekt ouders van Joost Magree - deel 1

Ingrid zoekt ouders van Joost Magree - deel 2