Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: eerste liefde An Woldhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: eerste liefde An Woldhuis

“Er is voor mij nu een belangrijk antwoord gekomen”

We vinden An Woldhuis in Stadskanaal, waar ze nog altijd woont. We spreken eerst haar man, die ons ervan verzekert dat zijn vrouw degene is die we zoeken. Alle aanknopingspunten kloppen, maar An is niet thuis wanneer we bellen. Gelukkig krijgen we haar later alsnog te pakken en kunnen we An alsnog inlichten. Wanneer ze hoort van Peters zoektocht, laat ze van schrik het eten aanbranden waar ze op dat moment mee bezig is. Maar komt later als verrassing aan de telefoon: “Dag Peter, wat bijzonder je weer te spreken.” An reageert een beetje beduusd, maar laat weten dat ze blij is met Peters uitleg over waarom hij het destijds zo plotseling uitmaakte: “Nu heb ik eindelijk antwoord op wat voor mij altijd een raadsel is gebleven.” Peter is blij dat hij de zoektocht heeft ondernomen. Hij hoopt haar binnenkort uitgebreid te kunnen spreken…

Het verhaal
Op een feestelijke avond in de jaren zeventig ontmoet Peter An. An is samen met de dames van haar jaargang geslaagd voor de verpleegkundeopleiding bij het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Peter is samen met zijn klas vol mannen van de luchtvaartschool uitgenodigd voor dit ‘geslaagd feest’. Bij de hoofdzuster in huis vieren de studenten feest en daar raken Peter en An aan de praat: “Ik heb haar later opgebeld en gezegd dat ik haar graag nog een keer wilde zien.”

Het wordt verkering en elke week komt Peter langs bij An. Na vier maanden maakt de smoorverliefde Peter het in paniek uit. Dat heeft hij naar eigen zeggen niet netjes gedaan: “Gelukkig zijn dat kon ik toen niet. Ik wist niet hoe dat moest en heb het toen afgekapt.” Hij zou graag aan An willen uitleggen waarom hij het destijds beëindigde: “Ze snapte er vast niks van.”

Zou An zich inderdaad afgevraagd hebben waarom Peter het zo abrupt beëindigde? Peter hoopt dat haar leven goed is verlopen daarna en zou haar graag nog eens spreken.