Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: halfbroer Simon jr.

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: halfbroer Simon jr.

“Ik vind dat ieder kind recht heeft om te weten wie zijn vader is”

We vinden Simon jr. via zijn dochter, die we uit de telefoongids nietsvermoedend opbellen. “Ja, Simon is mijn vader en hij heeft inderdaad gereageerd op Spoorloos toen Loes daar jaren geleden een oproep deed.” Ze geeft ons het telefoonnummer van haar vader Simon, maar licht hem eerst zelf in. Ze denkt dat hij er wel open voor zal staan. Dat blijkt, want Simon komt voor Loes aan de telefoon vanuit het verzorgingstehuis waar zijn moeder verblijft. “Mijn moeder Mieke leeft nog, maar we willen haar niet met dit verhaal lastigvallen. Het ligt gevoelig.” Zelf staat hij wel open voor Loes en is hij blij dat ze na al die jaren toch weer een poging waagt: “Ik vind dat ieder kind recht heeft om te weten wie zijn vader is. Ik gun dat jou ook.” Loes is opgelucht dat hij voor haar openstaat en ook dat er dan al snel duidelijkheid zal zijn. Binnenkort volgt er een DNA-test…

Het verhaal
Loes wordt in 1947 geboren in Indië. Ze krijgt de achternaam van den Broeke; dat is de getrouwde naam van haar moeder Beatrix Bimmerman. Alleen Beatrix' man niet de vader, want hij is al een tijdje vermist.

Na haar geboorte komt Loes in een kindertehuis terecht en daarna bij pleegmoeder Kaatje Klop. Kaatje is een lieve vrouw die Loes op haar 10de vertelt wie haar echte moeder is. Loes doet niets met die kennis totdat ze jaren later de overlijdensadvertentie van Beatrix ziet: het blijkt dat ze jarenlang bij elkaar in de buurt hebben gewoond in Nijmegen. Ze gaat naar de uitvaart en leert zo de familie van haar moeder kennen. Maar ze weet nog niet wie haar vader is.

In 1997 stapt Loes naar Spoorloos en met hun hulp lukt het om de familie van haar vader te vinden. Vader Simon Verhoeven sr. is al overleden, maar het contact met zijn weduwe is aanvankelijk goed. Na een tijdje neemt de weduwe afstand. Haar zoon Simon jr. stemt in met een DNA-test, maar pas als zijn moeder is overleden.