Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfbroer Ronald Staal

  1. Nieuwschevron right
  2. halfbroer Ronald Staal

Ronald denkt na over mogelijk contact met Thea.

Tijdens de uitzending vinden we Thea's halfbroer Ronald! We bellen hem op: "Ik vind het erg moedig dat Thea naar mij op zoek is gegaan!" De zoektocht overvalt hem wel een beetje en hij gaat nadenken over mogelijk contact. Thea kan zich dat wel voorstellen en gunt hem die bedenktijd. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Thea is pas zeven jaar oud wanneer ze haar vader, Hans Staal, verliest in 1976. Het opgroeien zonder vader is moeilijk voor haar: “Ik zeg altijd dat ik een heel ander leven had gehad als ik was opgegroeid met mijn vader. Ik kan me heel weinig herinneren van mijn jeugd. Als ik terug denk, zie ik gelijk voor me hoe mijn vader opgebaard lag. Het is alsof al mijn herinneringen door mijn vaders dood zijn weggevaagd…”

Thea groeit op met meerdere halfbroers en -zussen, maar kort geleden doet ze een verassende ontdekking: “Nadat mijn moeder overleed, spraken we niet vaak meer over mijn vader. Ik wist op een gegeven moment niet meer wanneer hij precies overleden was. Ik ben op zoek gegaan in de archieven en daar vond ik een overlijdensdatum. Er stond alleen nog meer informatie op zijn kaart… Mijn vader Hans blijkt nog een zoon te hebben: Ronald! Mijn broertje en ik hebben dus nog een halfbroer!”

Het nieuws komt als een verassing, maar Thea vindt het meteen erg leuk: “Ronald was zes jaar oud toen mijn vader en zijn moeder gescheiden zijn, dus hij moet wel herinneringen aan mijn vader hebben. Ik hoop dat Ronald iets toe kan voegen aan de verhalen die ik over mijn vader gehoord heb… Maar ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar Ronald zelf! Waarom heb ik hem nooit gezien? Weet hij van mijn bestaan?”

Aanknopingspunten:
* halfbroer Ronald Edward Leopold Staal
* geboren in 1957
* hun gedeelde vader is Hans (Henri) Staal
* vader Hans is geboren op Djokjakarta in 1922 en overleden in 1976 te Rotterdam
* Hans heeft gewoond in Haarlem, Laren, Amsterdam, Zeist, Utrecht, Rotterdam en Dordrecht
* Hans is correspondent, kantoorbediende, vertegenwoordiger, conducteur en taxichauffeur geweest van beroep

Thea zoekt haar halfbroer Ronald Staal - deel 1