Adres Onbekend
KRO-NCRV

afgestane dochter Margriet van de Rest

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. afgestane dochter Margriet van de Rest

"Mij is altijd verteld dat mijn moeder al dood was, maar nu blijkt ze toch nog te leven..."

Een paar weken later meldt Margriet zich op onze voicemail: "Mij is altijd verteld dat mijn moeder al dood was, maar nu blijkt ze toch nog te leven. Ik zou haar zeker willen ontmoeten..." Beluister Margriets reactie en haar gesprek met Rayeed in het fragment hieronder.

Tijdens de uitzending
Tineke van der Rest - Werner, de adoptiemoeder van Margriet, zou sporen hebben bij de Evangelische Lutherse Gemeente in Ede. We worden door verschillende mensen gebeld, die haar kennen als predikant daar. Het laatste bekende spoor gaat naar Tilburg! We krijgen zelfs een telefoonnummer van Tineke, maar helaas neemt ze niet op. Rayeed spreekt wel live de voicemail in, dus hopelijk reageert ze snel... Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Rayeed zet zich in voor minderbedeelden in Nederland en ook in Suriname, waar zijn roots liggen. Rayeed wordt regelmatig getipt over mensen die hulp nodig hebben. "Zo ben ik op dit moment bezig met een zoektocht naar een Surinaamse vrouw in Nederland.” Het gaat om Margriet van der Rest, die samen met haar oudere zus Hellen in 1984 is geadopteerd door de Nederlanders René Cornelis van der Rest en Tine Marijke Werner.

De biologische moeder van de twee is nu op zoek naar haar dochters. “Deze mevrouw is ziek en wil niets liever dan haar dochters omarmen... Ik hoop dat we dat met z'n allen voor elkaar kunnen krijgen!” Dochter Hellen is in 2010 in het tv-programma ‘Vermist’ al gevonden, maar helaas blijkt dan dat de zussen geen contact meer hebben. “De moeder is in Suriname naar een verzorgingstehuis gebracht en het zou heel mooi zijn als ze haar dochter Margriet nog een keer kan zien.” In 2010 ging het laatste spoor van Margriet naar Maastricht. Zou ze daar nog wonen?

Aanknopingspunten:
* Soebratan Margriet (roepnaam: Margriet) van der Rest
* geboren in juli 1979 in Paramaribo met de achternaam Sadal
* ze is Hindoestaans-Surinaams
* Margriet is in 1984 geadopteerd door een Nederlands koppel
* deze mensen heten René Cornelis van der Rest en Tine Marijke Werner
* zij waren destijds ook woonachtig in Suriname
* haar adoptievader was hoogleraar aan de universiteit in Suriname
* er was ook nog een oudere zus van Margriet: Hellen van der Rest
* zij is geboren in februari 1977 te Paramaribo
* Hellen werd ook geadopteerd door dit Nederlandse koppel
* Margriet is in ieder geval in Maastricht terecht gekomen
* laatste spoor van haar daar komt uit 2010

Moeder van Margriet in Suriname

Dochter Margriet van de Rest

Rayeed zoekt afgestane dochter Margriet der Rest