Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Marijke van der Kolk

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Marijke van der Kolk

Zou ze nog steeds in Leiden wonen?

We zien dat Marijke verhuisd is naar Rijswijk en daar gaat een spoor naar een pedicure- en schoonheidssalon onder de naam M.L. Kortleve - van der Kolk. En ja hoor, dit is de vrouw die we zoeken! “Ja, ik ben het hoor. Toen ik jouw achternaam Weesendorp hoorde, wist ik meteen dat jij het was, Niekie. Wat leuk dat je dit doet!” Beluister de fragmenten hieronder voor het eerste gesprek tussen de twee vriendinnen.

Het verhaal
In de laatste periode van haar middelbareschooltijd raakt Niekie bevriend met de vrolijke Marijke van der Kolk uit Amsterdam. Als Niekie na hun eindexamens voor een jaar naar Genève vertrekt om daar als au-pair te werken, schiet Marijke haar te hulp. “Zij werkte destijds in een motel in de buurt van Schiphol en stuurde mij de postzegels die klanten bij hen achterlieten.” Na haar avontuur in Genève zoekt ze Marijke op in Leiden, die daar inmiddels met haar vriend woont. Maar het contact verwatert. Toch is Niekie haar tijd met Marijke nooit vergeten: “Ik ben zo benieuwd hoe het met haar gaat!”

Aanknopingspunten:
* geboren rond 1951
* we weten niet of ze ‘van der’ of ‘van de’ Kolk heet
* ze woonde in Amsterdam Slotermeer, in de buurt van de Burgemeester Vening Meineszlaan, in een zijstraatje met eenverdiepingswoningen
* ze was enig kind
* ze zat op school op het Pius X Lyceum in Amsterdam Slotervaart
* na de middelbare school werkte ze in een motel aan de rand Sloten aan de Oude Haagseweg
* ze is naar Leiden verhuisd met een man die veel ouder was dan haar was
* ze is familie van volkszanger Johnny Hoes

Marijke van der Kolk

Niekie zoekt vriendin Marijke van der Kolk