Adres Onbekend
KRO-NCRV

vader Ton uit Den Haag

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. vader Ton uit Den Haag

“In een week tijd stond mijn leven op z’n kop...”

In de uitzending van 3 oktober 2021 krijgen we veel goede tips, maar Ton staat nog niet op. Een week later is er een hoop gebeurd en heeft Ton zichzelf bij ons gemeld! Hij komt aan de lijn voor Marcel... Beluister het gesprek in de uitzending hieronder.

Het verhaal
Een week geleden verandert Marcels leven plotseling volledig: “Ik wilde eigenlijk bij jullie gaan zoeken naar een halfbroer of -zus uit mijn vaders eerste huwelijk met Tineke van den Kleyenberg. Maar toen ik me er meer in begon te verdiepen, hoorde ik opeens van een tante dat mijn vader Piet van Daalen helemaal niet mijn biologische vader is. Ik wist niet wat ik hoorde! Nu wil ik natuurlijk weten wie mijn vader dan wél is. En ik heb al wel wat informatie verzameld, want iedereen blijkt hiervan te weten behalve mijn zus en ik...”

Van zijn tante hoort Marcel dat zijn vader Ton moet heten en dat hij trambestuurder bij HTM is in Den Haag in 1964: “Mijn moeder is Jannie Zakee en ze stond op het punt om met deze Ton te trouwen. Maar binnen een week was het plotseling helemaal over. Geen idee waarom... Ik heb alleen maar liefdevolle herinneringen aan mijn jeugd. Mijn zus en ik staan nu dus echt met open mond. Het betekent dat we niet dezelfde vader hebben...”

Het is een klap voor Marcel om dit pas op zijn 56e te horen, maar er vallen ook veel puzzelstukjes op z’n plek: “Ik heb altijd gedacht dat er iets niet klopte. Mijn opa gaf mij aan bij de burgerlijke stand en niet mijn (opvoed)vader. Ik kreeg dus ook de naam van mijn moeder. Zij ging zo snel mogelijk na mijn geboorte weer aan het werk en mijn opa en oma Zakee hebben altijd voor mij gezorgd. Ik heb altijd gevraagd waarom ik mijn moeders naam kreeg en niet Van Daalen, maar ik kreeg nooit de hele waarheid. Het ergste vind ik dat iedereen het wist: alle tantes, zelfs de buren! Toen mijn moeder stierf heeft iedereen moeten zweren dat ze hun mond zouden houden."

Aanknopingspunten:
* zijn biologische vader Ton (achternaam onbekend)
* moet geboren zijn rond 1941
* kwam uit de omgeving Hoefkade-Vaillantlaan in Den Haag
* werkte bij de HTM (Haagsche Trammaatschappij), o.a aan de Fruitweg in Den Haag
* had een relatie met Jannie Zakee in 1964
* ze zouden gaan trouwen, maar Ton blies het af op het laatste moment
* Jannie Zakee woonde indertijd aan de Alberdingk Thijmstraat in Den Haag
* Ton had donker, golvend haar met veel vet erin
* had een uitstraling zoals de muzikanten van The Beatles

Marcel met zijn moeder Jannie (en Piet van Daalen)

vader ton uit den haag deel 1

vader ton uit den haag deel 2

vader ton uit den haag deel 3

vader ton uit den haag deel 14