Adres Onbekend
KRO-NCRV

oude baas Jan Vleghert

  1. Nieuwschevron right
  2. oude baas Jan Vleghert

Na alle gemiste telefoontjes komt Jan voor Dick aan de lijn!

We roepen nog niet op voor Jan of er wordt al gebeld! De postcode op de kerstkaart wijst naar Zierikzee, maar Jan blijkt nog steeds in Rijswijk te wonen! Hij is tegenwoordig vaak bij zijn nieuwe vriendin. Na alle gemiste telefoontjes komt Jan eindelijk voor Dick aan de lijn! Nu zijn ze toch nog voor de kerst herenigd. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Dick werkt samen met Jan Vleghert op de reclame-afdeling bij Heineken en ze hebben als collega’s een goede band. Wanneer ze allebei met pensioen gaan, blijft Dick zijn oud-collega Jan opbellen: “Elk jaar belde ik hem op 18 september om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Al 25 jaar lang. Dan hadden we een gesprek over hoe het ging en dan zei ik dat ik hoopte hem nog vele jaren te kunnen feliciteren. Hij nam elk jaar op, maar sinds afgelopen september niet meer...”

Dick geeft niet op en blijft hem op beide nummers bellen. Maandenlang krijgt hij geen gehoor, maar dan ontvangt hij plotseling post: “Het was een kerstkaart van Jan! Hij leeft dus nog! Er stond een postcode op de envelop: 4320 WD. Maar verder geen adresgegevens... Ik heb andere collega’s gevraagd of zij misschien weten waar Jan gebleven is, maar zij weten ook niets. Het was zo’n fijne baas, anders zou ik hem niet elk jaar opbellen. Ook al was de relatie puur zakelijk, Jan had een andere plaats in mijn hart.”

Aanknopingspunten:
* Jan Vleghert
* hij is jarig op 18 september en hij moet nu een tachtiger zijn
* zijn laatst bekende adres is: HK Rietbergpad in Rijswijk
* werkte vroeger als baas op de reclameafdeling van Heineken
* is ook leraar geweest
* zijn vrouw is overleden
* hij heeft een nieuwe vriendin
* Jan moet ook een dochter hebben
* hij heeft in december 2020 een kerstkaart gestuurd met de volgende postcode achterop: 4320 WD

Dick zoekt oude baas Jan Vleghert - deel 1

Dick zoekt oude baas Jan Vleghert - deel 2