Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: liefde Hans Brinkman

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: liefde Hans Brinkman

Hij heeft ook nog regelmatig aan Els gedacht!

In de uitzending van 13 januari 2019 hoor je hoe we Hans vonden!

Het verhaal
Els’s verhaal begint bij haar 21e verjaardag: ze geeft een feestje en nodigt de hele familie uit. Een neef uit Delft neemt tot ieders grote verrassing zijn hele studentenhuis mee. Hans Brinkman is een van de onverwachte gasten: “En dat was meteen heel leuk!”

Op dát feest slaat de vonk over. Hans en Els zijn het hele feestje onafscheidelijk. Hans blijkt die avond een avontuurlijke jongen te zijn. Hij vertelt Els dat hij uit een schippersgezin afkomstig is en dat hij voor de hobby een vrachtboot heeft. “De helft van zijn leven was op die boot en de andere helft van zijn leven was als student in Delft. Dat avontuurlijke trok mij aan.” Els mag zelfs mee op de vrachtboot en dat waren romantische tochten…

Uiteindelijk hebben Els en Hans tussen de twee en drie jaar verkering gehad. Els is indertijd in opleiding bij een ziekenhuis in Scheveningen en Hans studeert al die tijd in Delft. Op een gegeven moment vertrekt Els voor langere tijd naar Zuid-Amerika, maar ze keert terug voor Hans. Maar bij terugkomst maakt Hans de verkering uit. De verkering is niet wat hij ervan verwacht had.

Els is er een jaar lang ziek van, maar dan gaat het leven door. Ze heeft nog dikwijls aan Hans gedacht, maar het zoeken wil nooit zo vlotten. Ze denkt dat hij het schip verkozen heeft boven de architectuur: “Dat was toch wel echt zijn grootste liefde: dat schip en het water.”

Aanknopingspunten:
* Hans Brinkman, nu rond de 71 jaar
* kwam van oorsprong uit Utrecht
* kwam uit een schippersgezin
* studeerde architectuur in Delft
* had een vrachtschip
* dat schip lag in Numansdorp
* zijn ouders woonden in Utrecht
* had een oudere zus en nog twee jongere zusjes
* de jongere zusjes waren een tweeling