Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Barbara Dijk

  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Barbara Dijk

"Ik heb alleen maar leuke herinneringen aan die tijd!"

De Zoekbrigade vindt een Barbara Dijk, zonder 'van', die in hartje Amsterdam woont. Maar is het de juiste? "Ja hoor, alles klopt! Ik ben het! En nu ik die foto's heb gezien, komt er ook wel weer wat boven over Christine. Ik heb alleen maar leuke herinneringen aan die tijd!". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Christine leert Barbara van Dijk kennen op de Prinsessenmulo in Amsterdam. De vriendinnen staan vrolijk in het leven en elk weekend gaan ze samen dansen in de Vondelstraat: “We vonden de dansschool te saai, dus gingen we naar een jongerencentrum. We wilden soulmuziek! Het was een heel vooruitstrevend centrum voor die tijd. We waren toen nog niet zo bezig met jongens, maar één jongen, Hubert, kwam daar ook vaak. Met hem gingen we samen pasjes oefenen. Hij kon wel lekker dansen hoor! Hij vond Barbara ook wel leuk! We namen hem ook wel eens mee naar andere feestjes. We bleven dan totdat het niet meer leuk was en dan gingen we weer naar een ander feestje. We namen ’s avonds altijd afscheid bij de tram. Zij ging naar huis met lijn 3 en ik met lijn 10.”

De vriendschap draait vooral om spontaniteit en gezelligheid: “We konden veel lachen samen! Barbara heette eigenlijk Beppie, maar dat vonden we allebei te saai. Toen is ze zichzelf Barbara gaan noemen, haha! Het was ook echt een ijdeltuit. Ze wilde lenzen, maar die raakte ze dan kwijt. Een brilletje vond ze lelijk. Als ik haar dan tegenkwam, wilde ze haar bril niet op. Ze was zo kippig als wat! Dan zag ze je niet. Als ik dan riep: ‘Hé Bar!’, dan hoorde ze je wel. Dan konden we weer babbelen.”

Christine en Barbara houden ook na de mulo contact: “Samen gingen we nog naar feestjes. Later ook naar het Leidseplein. We kwamen elkaar af en toe nog tegen tijdens het shoppen. We hadden ook nog wilde plannen! We wilden naar een Kibboets in Israël, maar dat is er nooit meer van gekomen… Ik ging trouwen, kreeg kinderen en het contact is toen verwaterd. Als jullie haar vinden denk ik dat het verder gaat waar het gebleven is. Misschien gaan we wel weer dansen samen. Ik ben heel benieuwd naar haar!”

aanknopingspunten:
* Barbara (Beppie) van Dijk
* ze heet eigenlijk Beppie, maar noemde zichzelf Barbara
* geboren rond 1952
* ze zat op de Prinsessenmulo in de Van Bossenstraat in Amsterdam
* ze deed de 4-jarige mulo
* ze woonde aan de van de Zoutkeetsgracht in Amsterdam, waarschijnlijk in de Houtstraat (of iets wat hier op lijkt)
* in de jaren 60 kwam ze regelmatig in een jongerencentrum in de Vondelstraat
* de eigenaar heette Pieter
* Barbara ging destijds regelmatig naar het Leidseplein
* ze was zo’n 1.78m. lang en had blauwe ogen
* ze had lenzen en een bril, maar die droeg ze niet vaak

Christine zoekt vriendin Barbara Dijk