Adres Onbekend
KRO-NCRV

Rob zoekt zijn biologische vader Gerard

foto: Rob
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob zoekt zijn biologische vader Gerard

Na bijna twee jaar heeft Rob nieuws over zijn zoektocht!

Bijna twee jaar na de uitzending krijgen we bericht van Rob dat hij ons graag wil spreken. Wat blijkt? Hij heeft via DNA-onderzoek zijn halfzus gevonden én ontmoet. "Ze zag me aan komen lopen en ze zei gelijk: 'Ja hoor, wij zijn familie, ik zie het meteen!' Dus ik heb er een zus bij." Beluister de fragmenten hieronder om Robs hele verhaal te horen.

Tijdens de uitzending
Het enige waar we voor Rob op kunnen zoeken is die naam Gerard in combinatie met zijn hobby of werk in exotische vogels. Helaas kan Tiny's broer ons ook niet verder helpen, maar hij tipt nog wel dat Tiny in het bestuur zat van een landelijke organisatie voor afstandsmoeders. Mogelijk zijn daar mensen die meer weten over Gerard?

We worden ook getipt naar een filmpje waarin een Gerard van Wetten uit Boskoop wordt geïnterviewd, die tropische vogels kweekt. Rob: "Hij oogt wel jonger dan mijn vader zou moeten zijn, maar ik herken wel een sterke kaaklijn... Maar ik heb eerlijk gezegd geen idee of hij het kan zijn!" De lijnen blijven dus open voor iedereen die meer over deze of een andere Gerard weet: bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Het verhaal
Na zijn geboorte wordt Rob direct afgestaan in een kraamkliniek in Goirle. Hij wordt opgevangen in een gezin, waar ze open zijn over Robs adoptie. Pas wanneer Rob gaat trouwen, krijgt hij voor het eerst de naam van zijn moeder te zien op het geboorteregister: Tiny Hol. Rob wil met haar in contact komen: “De eerste ontmoeting is via het Fiom geregeld. Zij zat in een kamertje op mij te wachten. Ik zag meteen herkenning! Ik dacht: 'Jeetje, dat ben ik!' We raakten aan de praat en ik vroeg toen ook wie mijn vader was. Ze zei dat hij Gerard heet en dat was het... Ze wist ook geen achternaam. Toen liet ik het daarbij.”

Maar de wereld is heel klein: “Tiny komt oorspronkelijk uit Beneden-Leeuwen en mijn vrouw en haar familie komen ook uit die buurt! De tante van mijn vrouw werd helemaal stil toen ze de naam Tiny Hol hoorde. Ze zei: ‘Dan weet ik wie jouw moeder is, Rob!’ Wat bleek nou? Tiny heeft in een winkeltje gewerkt, waar een nichtje van mijn vrouw ook werkte! Tja, toevallig toch?!”

Het contact tussen Rob en zijn moeder Tiny houdt stand: “Ze heeft foto’s van mijn kinderen in haar huis opgehangen. Dat was mooi, maar ook heel gek. Het deed me meer dan ik dacht. Ik wilde toch wel weten waar ik nou verder vandaan kom.” Toch weet Rob nog steeds niet wie zijn vader is: “Tiny zei dat het een slimme man was. Ook kwam hij in café Het Spinnewiel in Arnhem, daar hebben ze elkaar ontmoet. Ze hebben samen nog gelopen langs de Rijn en hebben daar de liefde bedreven. Ze was meteen zwanger van mij. Ik heb lang gezegd dat het me niet veel deed, maar dat is toch niet zo.”

Aanknopingspunten:
* Gerard
* geboren rond 1940
* Gerard had in 1963 een kortstondige relatie met Christine (roepnaam: Tiny) Hol
* hij deed waarschijnlijk aan tennis
* had kennis van tropische vogels (handel of hobby) en sprak dat hij naar het buitenland zou gaan daarvoor in de jaren 60
* hij ging uit in Arnhem in café ‘Het Spinnewiel’, dat bestaat nu niet meer
* hij was mogelijk in het bijzijn van 2 vrienden indertijd: Berry en Rudolf (roepnaam: Ruud)
* Gerard was rond de 1.80 meter en had donkerblond haar
* hij is mogelijk later nog bij kapperszaak van Tiny's broer, 'Chez Antoine’ in Arnhem, geweest om te vragen naar Tiny

Rob en zijn zus, vader Gerard & moeder Tiny Hol