Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Dana Tenú

  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Dana Tenú

"Alle herinneringen komen weer boven water!"

De hele familie Faber kwam naar de studio! Yolanda barst in tranen uit wanneer zij hoort dat haar lieve vriendin Dana gevonden is. Dana kwam naar de studio met haar hele familie! Beluister onderstaande fragmenten voor deze onvergetelijke ontmoeting.

Het verhaal
11 mei 2001 staat in Yolanda’s geheugen gegrift. Op die dag wordt ze namelijk voor het eerst moeder! Door middel van een geplande keizersnede in wat nu het Vlietland ziekenhuis is in Schiedam. Maar op het 'moment suprême' komt er een andere spoedkeizersnede tussendoor: “Ik herinner me dat ik richting de operatiekamer werd gereden en dat die verpleegkundigen uit de spoedkeizersnede kwamen. Zij waren helemaal hyper aan het doen tegen elkaar, omdat het zo’n zware bevalling was geweest. En toen moest ik nog…”

De andere vrouw blijkt Dana Tenú te heten en zij is ook voor het eerst moeder geworden die dag: “Haar dochter Nora was een prachtig groot Moluks kind met veel zwart haar. Mijn zoontje Joey, een halfbloedje, lag er dan naast. Zo leuk was dat!” In de weken na hun bevalling bloeit een goede vriendschap op: “Het was heel fijn om als jonge moeders alles met elkaar te kunnen bespreken, en elkaar te kunnen helpen.” Dana omschrijft ze als: “Een lieve, getinte, Molukse dame met mooi zwart haar en goede humor!” De vader van Nora is Gigi, ook een Molukse man.

Dana woont met haar man Gigi en dochter Nora in Schiedam en later in Rotterdam. Dana’s telefoon is dan stuk en ze is dus een tijdje moeilijk te bereiken. Yolanda gaat langs om een cadeautje te brengen, maar als ze bij het huis in Rotterdam aankomt, blijkt het gezin weg te zijn! “De hele brievenbus overstroomde van de post… Ze waren gewoon zomaar weg. Ik had geen idee waarheen en kon Dana dus ook niet bereiken…”

Nu Joey en Nora allebei achttien zijn geworden, lijkt het Yolanda ontzettend leuk om Dana en Nora nog eens te zien en te spreken: “Ik denk dat Nora net zo’n mooie stoere vrouw is geworden als haar moeder!”

Aanknopingspunten:
* Dana Tenú
* geboren rond 1977
* kreeg in op 11 mei 2001 een dochter: Nora
* zij is met een spoedkeizersnede geboren in het Schieland Ziekenhuis in Schiedam (nu het Vlietland Ziekenhuis)
* vader van Nora heet Gigi
* hij is ook geboren rond 1977
* Dana en Gigi zijn allebei van Molukse afkomst
* woonden in Schiebroek, vlakbij wat nu metrostation Vijfsluizen is
* zijn eind 2001 verhuisd naar Rotterdam
* Dana had familie in de omgeving van Moordrecht

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.