Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: Gewezen zwager Mario Soerip

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: Gewezen zwager Mario Soerip

Tijdens de uitzending
We vinden Belia, de zus van Mario, zij heeft helaas geen contact meer met haar broer Mario. Via een luisteraar krijgen wij ook het telefoonnummer van zijn andere zus Regina. Wij wachten nog op een reactie van haar of zij ons verder kan helpen met de zoektocht naar haar broer. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jacqueline reist samen met haar vriendin Christi op 31 mei 2023 af naar Gran Canaria voor een herdenkingsreis en is op zoek naar Mario Soerip: “Mario was de toenmalige vriend van mijn zusje Karin en zij hebben een ernstig auto-ongeluk gehad in Gran Canaria. Mijn zusje is daar overleden. Ik heb daarna nog goed contact met Mario gehad, hij was er gelukkig goed vanaf gekomen. Maar na een paar jaar ben ik hem uit het oog verloren. We zijn onze eigen weg gegaan. Dat was ook nodig voor zijn verwerking denk ik. Ik merk dat het voor mijn proces toch wel belangrijk is dat ik naar bepaalde plekken kan gaan, waaronder de plek waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. Om het toch een soort van af te sluiten. Daarom ben ik naar hem op zoek. Samen met mijn vriendin. Een paar dagen voor het ongeluk had ik haar aan de telefoon en toen zei ze: oh, het is hier zo mooi. Je moet hier naartoe komen hoor, is ook wat voor jou. Dat blijft je dan toch altijd bij. Mijn leven is daarna niet zo makkelijk geweest en ik heb veel dingen meegemaakt. Nu ben ik in zo’n fase – ik word 61 jaar – dat ik denk: ik moet het doen. Ik denk dat het nu ook tijd is om het te doen.”

“Mario was de vriend van mijn neef, zodoende is hij aan mijn zusje gekomen. Ze hadden elkaar ontmoet op de sportschool en toen heeft hij Mario een keer meegekomen. Het klikte tussen mijn zusje en Mario. Ze hadden een kortstondige relatie, ze konden elkaar nog niet zo heel lang. Ze waren allebei nog jong. Mijn zus was 21. Mario zal ook rond die leeftijd geweest zijn. Ze hadden verkering en het was hun eerste vakantie. Hij was er weleens eerder geweest en wilde haar dat laten zien."

“Het was gewoon een lieverd, een jonge jongen. Destijds liep hij modeshows, hij ging ook naar Parijs. Mijn zusje was 9 februari jarig en toen kwam hij uit Parijs. Ik weet nog goed dat hij toen nog net op tijd terug was. In maart is ze dan overleden. Ik heb hem daarna nooit meer in dat wereldje teruggezien. Maar hij zong ook graag. Bij Café La Bastille in Amsterdam heeft hij toen nog gezongen."

“Mario is nog jaren bij mij over de vloer geweest. Ik zag hem ook altijd bij het graf van mijn zus in Heerhugowaard. Maar na zoveel jaar had hij een nieuwe vriendin en hij kon moeilijk verder. Ik zei: je moet het loslaten, ga nou verder. Met die verstanden hebben we elkaar bewust losgelaten. Maar we zijn goed uit elkaar gegaan. Nu zoveel jaar verder weet ik dat hij me met liefde zou willen helpen, anders zou ik dit niet doen. We konden goed praten over het ongeluk, wat er is gebeurd en wat hem bezighield. We hadden goed contact.”

“Op een gegeven moment kwam hij niet meer naar het graf van mijn zus en ik denk dat dat te maken had met mijn moeder. Mijn moeder heeft hem een keer getroffen en zij heeft altijd veel moeite gehouden met het overlijden van mijn zus. Dus dat contact liep niet helemaal lekker en toen heeft ze hem gevraagd om niet meer te komen, want ze wilde hem niet meer treffen. Of om in ieder geval op een andere dag te komen. Dus we hoopten dat hij nog op andere dagen kwam dan de bewuste dagen van verjaardag en overlijden. Op die twee data kwam hij altijd en komen wij ook altijd. We hebben een briefje achtergelaten, zo goed als mogelijk, want met weer en wind… Maar we hebben daar nooit een reactie op gekregen. We weten ook helemaal niet of hij nog kwam. Hij bracht altijd een roos als hij kwam. Een hele grote, mooie rode roos. Maar die zagen we daarna niet meer."

“We willen graag wat vragen stellen, of hij ons kan vertellen waar ze zaten. Het appartement, waar ze het fijn had. Ik vind het wel fijn om daar naartoe te gaan. En waar het ongeluk ongeveer is gebeurd. Ik moet op dat moment zien of ik er naartoe ga, hoor. Wij vinden het fijn om te horen hoe het met hem gaat, ik ben benieuwd hoe het hem is vergaan. Is hij getrouwd, heeft hij kinderen gekregen?”


Aanknopingspunten:
* Mario Soerip
* Geboren rond 1965 in Amsterdam
* Zijn ouders waren waarschijnlijk van Indische afkomst
* Eind jaren 80 woonde hij in de Commelinstraat of Wagenaarstraat in Amsterdam, zijstraat van de Dapperstraat
* Sestijds had hij een relatie met Karin Blauen
* Hij reisde in 1988 af naar Gran Canaria
* Daar heeft een auto-ongeluk gehad
* Later kreeg hij een relatie met Miranda, die in Amsterdam-Noord woonde
* Hij hield van zingen en deed mee aan talentenjachten, waaronder in Café La Bastille in Amsterdam
* Hij liep modeshows, onder andere in Parijs

foto: Adres Onbekend

Gewezen zwager Mario Soerip

Gewezen zwager Mario Soerip