Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde 'Papi' Castillo

foto: Lieke
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde 'Papi' Castillo

De zoon van Raoul komt aan de lijn voor Lieke!

Tipgever Harry Linde belt ons en vertelt dat hij met Raoul in de klas heeft gezeten! Daarna komt een andere tip binnen dat Raoul mogelijk dokter is geweest. We hebben Raoul nog niet gevonden, dus alle tips zijn van harte welkom! Bel ons op 0800-3030300 of stuur een mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

En ondertussen is er nieuws! In de uitzending van 21 februari 2021 vinden we via de Arubaanse tipgever Tico Boekhoudt de zoon van 'Papi'. Want helaas leeft zijn vader niet meer. Zijn zoon Rann Castillo komt aan de lijn voor Lieke en samen halen ze herinneringen aan Raoul op. Het hele verhaal hoor je onderstaande fragmenten.

Het verhaal

Lieke is op zoek naar haar eerste liefde Raoul Castillo. Hij is geboren op Aruba, maar komt voor zijn studie naar Nederland begin jaren 90. Hij woont in internaat Marienhorst in Baarn om daarna de HBS te gaan doen. In die tijd speelt hij ook in het bandje ‘The Destroyers’ waar hij gitaar speelt en zingt: “Mijn zus had verkering met een jongen uit de band, Ernst, en daarom ging ik vaak mee kijken naar optredens. Zo leerde ik Raoul kennen, maar iedereen noemde hem 'Papi'.” The Destroyers treden vaak op in Bussum waar Lieke woont en Raoul komt ook bij haar over de vloer als ze verkering krijgen.

In het begin van hun relatie woont Lieke nog samen met haar moeder en zus, maar dan trouwt haar moeder met haar jeugdliefde. Helaas is er daar geen plek meer voor Lieke en moet ze bij haar vader wonen, die ze pas op haar 13e heeft leren kennen. Dat is voor Lieke een lastige tijd: “Mijn vader wilde niet dat ik met een Arubaanse jongen omging. Ik ging dan toch stiekem met Raoul afspreken, maar op een avond stond mijn vader in de deuropening. Hij had brieven van Raoul in zijn hand. De deur ging op slot en toen kwamen de stokslagen... Zo erg was het. Uit angst heb ik Raoul laten lopen. Maar dat was met veel verdriet en spijt. Daarna heeft Raoul zelfs nog een instrumentaal nummer voor mij gemaakt, ‘Lily’ heette het.”

Lieke wacht op hem, totdat ze op haar 23e een besluit neemt: “Ik durfde nooit naar Raoul te zoeken, uit angst voor mijn vader. Daarom ben ik getrouwd met een andere man. Dat is snel gegaan; we waren verliefd, verloofd en meteen getrouwd.” In hun 18 jaar huwelijk denkt Lieke niet meer terug aan Raoul: “Ik had Raoul weggewerkt in mijn geheugen door de angst die ik voor mijn vader had. Pas nu komt alles boven. Mijn dochter vroeg laatst wie mijn grootste liefde vroeger was. Daar hoefde ik niet over na te denken! Dat is Raoul Castillo. Na al die jaren is hij dat echt nog steeds. Ik wil hem vinden om te vragen hoe het met hem gaat. Zit hij nog in Nederland? Is hij met een Nederlands of Antilliaans meisje getrouwd?”

Aanknopingspunten:

* Raoul Castillo
* geboren in december 1944 op Aruba
* zijn bijnaam was ‘Papi’
* hij speelde in de jaren 60 in een bandje: ‘The Destroyers’
* daarvoor zat hij in het bandje ‘Hondos’ (1959-1963) uit Amsterdam
* het laatst bekende bandje waar hij in speelde heette: ‘Araban’ (1963)
* hij maakte vooral Indorock
* hij woonde indertijd in het internaat Marienhorst in Baarn
* met The Destroyers speelden ze vaak in Bussum “Ons Gebouw”
​* het zaaltje werd te klein en al gauw verhuisden ze naar Concordia te Bussum
* hij was toen brildragend
* was een lange jongen
* hij was bezig met de HBS

Lieke zoekt Raoul Castillo

Terugblik: Lieke zocht grote liefde Raoul Papi Castillo