Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vader Tom Verhoeven

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vader Tom Verhoeven

"Hij kwam me van het station halen met een bos bloemen!"

Beluister onderstaande fragmenten om te horen hoe we Tom Verhoeven vonden en wat Yetta en hij na al die jaren bespraken... Na de uitzending stapte Yetta en haar vriend direct in de trein naar Roermond om haar vader te ontmoeten! Hoe dit was hoor je in de uitzending van 3 februari 2019.

Het verhaal
Op de middelbare school heeft Yetta geen makkelijke tijd. Ze wordt gepest en klasgenootjes roepen dan ook: “Waarom heb jij een zwarte vader? Jij bent helemaal niet zwart!”. Met deze vraag komt Yetta thuis en haar moeder vertelt haar dat Harry Ramdien, de man die haar heeft opgevoed, niet haar biologische vader is. De relatie tussen Harry Ramdien en moeder Margret van der Wolde is rond 1997 een tijdje uit geweest en toen is Margret zwanger geraakt van een onenightstand in Enschede. Deze jongen heet Tom (bijnaam: Tonnie) Verhoeven. Dit was eenmalig en hoewel ze elkaar later nog wel eens tegenkomen in de stad, is het nooit meer geweest dan een onenightstand: “Ze leefden in verschillende kringen en gingen niet echt met elkaar om verder.” Hij weet wel dat Yetta geboren is, maar aangezien het tussen Margret en Tom niet zo goed ging, hebben ze samen besloten dat moeder het kind zou opvoeden.

“Tom heeft wel gezegd dat ik altijd contact met hem mocht zoeken als ik daar behoefte aan had. Hij woonde al die tijd in Enschede, dus mijn moeder dacht waarschijnlijk dat ze hem toch wel terug kon vinden als ik er ooit behoefte aan zou hebben.” Als Yettea achttien is, begint die behoefte te komen om haar vader te leren kennen: “Ik wil weten waar ik vandaan kom en ik zou hem best graag willen leren kennen, als hij dat ook wil.” Het contact oppakken met Tom blijkt echter lastiger dan verwacht, want hij woont inmiddels niet meer in Enschede! Ze heeft gehoord dat hij misschien naar Limburg is verhuisd, waar hij waarschijnlijk ook geboren is, maar niemand weet waar precies. Inmiddels is ze dus al drie jaar op zoek, maar tot nu toe zonder resultaat…

Aanknopingspunten:
* Tom Verhoeven
* roepnaam: Tonnie
* geboren begin/midden jaren 60 (nu 50-60 jaar), waarschijnlijk in Limburg
* heeft drie zussen

* had een rottweiler: Bugini
* in Enschede ontmoette hij Margret van der Wolde rond 1997
* werkte bij Surplus en verschillende coffeeshops in Enschede
* woonde aan de Lipperkerkstraat in Enschede
* dit huis is afgebrand en Tom heeft toen een tijdje bij het Leger des Heils gezeten
* heeft ook aan de Vechtestraat in Enschede gewoond
* meest recente adres: Pluimstraat in Enschede
* Tom zou verhuisd zijn naar Limburg
* heeft een zoon, geboren rond 1983