Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste verkering Hugh Wintgen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste verkering Hugh Wintgen

"We maakten vaak ritjes in zijn zwarte BMW!"

We vinden Hughs zus Mildred in Spanje, die zegt haar broer te gaan inlichten over de zoektocht. Niet veel later meldt Hugh zich bij ons. Hij kan zich Cok nog goed herinneren en komt speciaal voor haar naar de studio: "Wat bijzonder dit! Ik kan me niet herinneren dat ik boos was toen je het uitmaakte, hoor." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Cok verhuist in de jaren 60 met haar familie van Zuid-Afrika terug naar Nederland. "Mijn moeder is een half jaar eerder met ons hierheen gekomen, omdat mijn vader nog een poosje in Zuid-Afrika moest blijven om zijn werk af te ronden. We zijn toen in Haarlem komen te wonen, waar we ook vandaan kwamen, en in die tijd ben ik Hugh Wintgen tegen het lijf gelopen." De twee zijn in de dansschool of onderweg in Hughs zwarte BMW. "We gingen vaak ritjes maken, of naar zijn tantes in Wognum. Zij hadden dagen in de keuken gestaan en dan zat ik te snaaien van een Indische rijsttafel."

Een brief van vader uit Zuid-Afrika gooit uiteindelijk roet in de verkering. "Hij schreef: Cok, ik kan me voorstellen dat jullie het samen goed kunnen vinden, maar houd heel goed in je hoofd: als jullie samen kinderen krijgen, horen zij niet bij zijn én niet bij jouw cultuur. Ze horen eigenlijk nergens bij, dat moet je je heel goed realiseren, en daarom zou het misschien beter zijn om er een punt achter te zetten..." Coks wereld staat op zijn kop. "Daar heb ik heel goed over na moeten denken en uiteindelijk heb ik er toch een punt achter gezet. In die tijd lag dat natuurlijk heel anders; het was een doordacht advies."

Toch denkt Cok nog vaak terug aan haar tijd met Hugh, zo ook op Valentijnsdag. "Destijds heb ik een lichtgroene vaas van hem gekregen. Maar dat was verkeerd verpakt. Dus toen ik het aannam, duvelde die vaas zo naar beneden. Achteraf zag ik dat als een symbool voor een gebroken relatie."

Aanknopingspunten:

* Hugh Wintgen
* woonde met moeder en zus aan de Gijzenkade in Haarlem
* zijn zus heette Mildred
* hij werkte bij een garage/benzinepomp in Haarlem
* hij had een zwarte BMW

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Cok en Hugh Wintgen zien elkaar weer voor het eerst

Cok zoekt eerste verkering Hugh Wintgen (deel 1)

Cok zoekt eerste verkering Hugh Wintgen (deel 2)

Cok zoekt eerste verkering Hugh Wintgen (deel 3)

Cok zoekt eerste verkering Hugh Wintgen (deel 4)