Adres Onbekend
KRO-NCRV

Zoon van mogelijke vader Pereboom

foto: Marcelle
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoon van mogelijke vader Pereboom

“Een deel van je verhaal komt overeen, maar een deel ook niet...“

We vinden op het oude adres dat Marcelle heeft geen Joop, maar een Cees Pereboom met een dochter Odila. Niet alle aanknopingspunten kloppen, maar we komen in contact met zijn zoon Roland Pereboom: “De ene helft van je verhaal komt overeen, maar de andere niet… Ik weet dat mijn vader in de jaren 60 een relatie had met een andere vrouw, maar die naam Jopie de Vries zegt me niets. En mijn vader was trouwens ook niet donker. Maar wie weet?” Marcelle en Roland gaan binnenkort DNA testen! Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

In de uitzending van zondag 16 mei 2021 horen we van Marcelle hoe het nu, een week later, met haar gaat. Wat heeft Roland aan Marcelle kunnen vertellen over haar mogelijke vader?

Het verhaal
Marcelle is 58 jaar en onderzoekt haar laatste hoop om haar biologische vader te vinden: “Ik heb twee zussen, maar eigenlijk zijn dat mijn halfzussen. Mijn moeder, Jopie de Vries, scheidde van hun vader in 1962. Pas daarna ben ik geboren. Ik groeide op zonder vader en wist niet beter. Mijn moeder zei altijd dat mijn vader Rinus Miechels was, die voetballer! Dat heb ik mijn hele leven gedacht. Pas twintig jaar geleden heb ik dat geprobeerd te bevestigen. Maar uit een DNA-test blijkt dat hij helemaal niet mijn vader is..."

Na dit nieuws gaat Marcelle bij haar moeder verhaal halen: “Na enig doorvragen vertelde mijn moeder dat het ook ene ‘Jan Shell’ zou kunnen zijn. En er bleek ook nog een Joop te zijn, ‘Donkere Joop’ was zijn bijnaam. Maar Joop was het volgens mijn moeder niet, omdat ik daar niet op leek.” Marcelle zet dus in op ‘Jan Shell’ en vindt zijn familie: “Maar ook hier kwam uit de DNA-test dat we geen familie waren.”

Dus blijft er nog maar één naam over voor Marcelle: ‘Donkere Joop’: “Mijn moeder vertelde dat hij donker haar had. Ze hadden een kortstondige relatie en zijn in 1962 samen naar Italië geweest. Joop was al getrouwd toen, dus dat reisje moet stiekem zijn geweest... En niet veel later ben ik geboren! Nu heb ik recentelijk navraag gedaan bij mijn oudste halfzus en die wist me te vertellen dat het moet gaan om Joop Perenboom uit Amstelveen. Mijn moeder heeft daar namelijk voor de deur gestaan om te vertellen dat ze zwanger was!"

Aanknopingspunten:
* mogelijke vader: Joop
* ‘Donkere Joop’ was zijn bijnaam vanwege zijn donkere kleur haar
* Joop heette waarschijnlijk Perenboom, Pereboom of Peerenboom
* hij zou in ieder geval een dochter hebben: Codile
* zij moet nu 58 à 59 jaar zijn
* 'Donkere Joop' had een winkeltje in Haarlem
* hij handelde in Italiaans glaswerk
* ging voor inkoop naar Italië
* oud adres van Joop: Bevelandse Zijweg in Amstelveen
* hij had in 1962 een kortstondige relatie met Jopie de Vries
* samen met haar reisde hij in 1962 naar Italië
* Jopie de Vries woonde altijd aan de Orteliuskade in Amsterdam
* ze had daar een kamerbemiddelingsbureau
* ze was een ongehuwde vrouw met drie kinderen indertijd
* in 2019 heeft Joop nog contact opgenomen met Jopie de Vries

Jopie de Vries