Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: jeugdvriend Peter Blaauw

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: jeugdvriend Peter Blaauw

Hij stierf helaas op jonge leeftijd

Het overlijdensbericht van Peter bereikt de redactie via een neef van Peter Blaauw: hij heet Rinus Maas en hij wil graag met Janette in contact komen. Hij kent Janette nog van vroeger, wanneer hij op bezoek kwam bij de familie Blaauw in de Golfkinstraat in Zaandam. Hij is verrast dat Janette op zoek is na al die jaren. Hij heeft echter geen goed nieuws voor haar. Peters leven kreeg een tragisch verloop: “Hij was homoseksueel, werd uit huis geplaatst en is nooit echt gelukkig geworden.” Helaas kan Janette niet
meer achterhalen wat er in de brief gestaan heeft, die van Peter afkomstig was. Dat steekt wel. Ze reageert geëmotioneerd wanneer neef Rinus aan de lijn komt voor haar:
“Jammer dat hij niet gelukkig is geworden is in zijn leven. Hij was een lieve, zachte jongen.”

Het verhaal
Janette woonde toen ze twaalf was aan de Golofkinstraat in Zaandam. Bij de buren aan de overkant kwam een nieuwe jongen wonen. Peter Blaauw, de 14-jarige zoon van de buurvrouw uit haar eerste huwelijk. Janette kon goed met hem opschieten en ze speelden dan ook veel samen. Ze vond hem een mooie lange en heel zachtaardige jongen. Maar voor Peter was het niet gemakkelijk in het nieuwe gezin van zijn moeder en hij verhuisde naar Amsterdam. Hij schreef Janette nog een brief, maar die heeft ze nooit mogen lezen.