Adres Onbekend
KRO-NCRV

oude liefde Maurice Platvoet

foto: Kleon
  1. Nieuwschevron right
  2. oude liefde Maurice Platvoet

“Ik hoorde dat ik gezocht werd!"

Meteen na Tessa's verhaal staat Maurice bij ons op de voicemail: "Ik hoorde dat ik gezocht werd!". En hij hangt ook meteen voor Tessa aan de lijn: "Ik herinner me nog wel dat we bij jullie soms wat lekkers gingen brengen enzo. Maar ik ben nu gelukkig getrouwd!". Een vervolg zit er dus helaas niet in, maar de zoektocht is wel opgelost! Het hele verhaal hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
Tessa werkt in 1967 bij de Goudse Verzekeringsmaatschappij in Amsterdam: “Ons kantoor zat aan het Leidseplein en we keken uit op de Korte Leidsedwarsstraat. En daar werkte een hele leuke jongen, Maurice! Hij had een uitverkoopwinkel met muziekinstrumenten en platen. Als ik met collega’s ging lunchen op het Leidseplein, dan kwam hij daar ook. Hij was helemaal gek op mij en ik was ook gecharmeerd van hem. Een keer gingen we met collega’s naar de Lucky Star disco en Maurice kwam mee. Ik ging samen met hem dansen.”.

Haar collega’s worden boos op Tessa omdat ze gaat dansen met Maurice: “Ja, ik was namelijk al verloofd met een ander op dat moment… En ondertussen werd ik verliefd op Maurice. Dat kon ik niet maken en toch was het heel leuk met Maurice! Hij was avontuurlijk en had zwart haar en donkere ogen. Hij was ook zo romantisch!”.

Tessa breekt de relatie met Maurice na een tijdje af en trouwt met haar verloofde: “Daar heb ik geen spijt van hoor! Maar ik heb hem nooit verteld van Maurice. Mijn man is nu al twintig jaar geleden overleden en ik zou graag Maurice weer willen ontmoeten.”.

Aanknopingspunten:
* oude liefde Maurice Platvoet
* geboren rond 1945
* is van Braziliaanse, Joodse afkomst
* woonde eind jaren 60 bij zijn ouders in de buurt van de Geldersekade in Amsterdam
* runde een uitverkoopwinkel in muziekinstrumenten en platen aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam
* kwam regelmatig bij de Goudse Verzekeringsmaatschappij en in discotheek Lucky Star
* heeft ook een link met de familie Schelvis
* die zijn op hun beurt weer gelinkt aan de Caransa-familie (die hotels runde in Amsterdam)
* Maurice had een Braziliaans uiterlijk, was stevig gebouwd, had zwart haar, opvallend witte tanden en donkere ogen
* was een avontuurlijk, romantisch type